7kreds langbord_Kenneth_Christiansen

Vil du gøre noget for dig selv og andre?

De kommende uger er der generalforsamling i alle DCUs syv kredse, og du kan som DCU-medlem  blive valgt til kredsbestyrelsen. På den måde kan du få indflydelse og gøre noget for både dig selv og andre.

Tekst Torben Brandt

Hvert år planlægger DCUs syv kredse foredrag, arrangementer og stævner i ind- og udland, som alle DCU-medlemmer kan deltage i. Hvis du gerne vil være en del af fællesskabet og samtidig give en hjælpende hånd i den kreds, som du hører under, så er chancen der nu.

For de kommende uger er der generalforsamling i alle DCUs syv kredse, og i hver kreds er nogle af bestyrelsesmedlemmerne på valg, mens andre først er på valg i 2026. Det gøres for at sikre kontinuitet, så man ikke risikerer, at en hel bestyrelse går af på samme tid.

– Måske tænker man som medlem ikke så meget over, at DCU er demokratisk opbygget, og at man kan møde op til en generalforsamling og høre, hvad der sker i foreningen. Man kan også stille op og dermed få indflydelse og bidrage med noget, hvis man bliver valgt ind, siger DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen.

Kreds3 egeskov weekend 2023

Mulighed for fællesskaber

Hun siger, at kredsarbejdet er kendetegnet ved et stort fællesskab blandt de frivillige.

– Nogle har fået venskaber for livet gennem kredsarbejdet, fordi man som aktiv i bestyrelserne oplever et stort fællesskab, og fællesskaber er i min optik noget af det allervigtigste for os mennesker. Der er altid plads til en til, så hvis nogen sidder og har lyst til at hjælpe og til at gøre en forskel, så synes jeg, at de skal dukke op og forsøge at blive valgt til kredsbestyrelsen, siger Anne-Vibeke Isaksen.

– Noget af det bedste ved frivilligt arbejde er, at man gør noget for andre, og når man gør det, finder man samtidig ud af, hvor meget det giver en selv. Jeg har cyklet for Team Rynkeby, hvor jeg både støttede en god sag og samtidig selv fik en masse ud af det, siger Anne-Vibeke Isaksen. Hun understreger, at man ikke skal være bekymret for at blive begravet i arbejde, hvis man bliver valgt ind i en af kredsbestyrelserne.

– Der er flere med i kredsarbejdet, og de enkelte kredse er gode til at fordele arbejdet. Man bliver også lært op i starten og står aldrig alene med en opgave eller med ansvaret, siger hun.

Mere for børnefamilierne

32-årige Chris Christiansen kom for to år siden i bestyrelsen i den nordjyske 4. Kreds. Et af hans fokusområder var at arbejde for flere ture rettet mod børnefamilierne.

– Mange af turene i DCU ligger uden for ferierne, fordi det er billigt på det tidspunkt, men børnefamilierne kan ikke deltage på en sensommertur til Harzen uden for sæsonen, for der er forældrene på arbejde. Da jeg kom i bestyrelsen, var Steen Steensen (næstformand i 4. Kreds, red.), allerede godt i gang med at lave noget for børnefamilierne, og siden har vi hjulpet hinanden og kørt det sammen. Nu har vi et stævne for børnefamilierne i uge 42, som vi senest holdt i Odense, hvor der var 10-15 vogne med fra alle DCU-kredsene, og da vi inviterede til fællesspisning, var der flere børn end voksne med. Det var ret fedt, siger Chris Christiansen. Han siger, at det er op til det enkelte bestyrelsesmedlem, hvor mange timer man ønsker at lægge i det frivillige arbejde.

– Det er, hvad man gør det til, og man behøver ikke at arbejde, som om det var en fuldtidsstilling. Man kan også hjælpe til på andre måder, f.eks. ved at tage til åbent hus hos forhandlerne eller at være med på messerne. Da jeg fik nyt job, sagde jeg til de andre i bestyrelsen, at jeg blev nødt til at drosle lidt ned, og det havde de fuld forståelse for. Sådan er det, når der er tale om frivilligt arbejde, siger Chris Christiansen.

Populær Normandiet-tur

Mary Scherrebeck fra DCU 7. Kreds har været med i bestyrelsen i cirka 10 år. Hun meldte sig, da hun til en kredsgeneralforsamling hørte, at der manglede emner til bestyrelsen.

– Der var ingen, som meldte sig, og så tænkte jeg, at det vil jeg gerne. Jeg kan godt lide at arbejde for at gøre andre glade og være med til at give dem nogle gode oplevelser, siger Mary Scherrebeck. Hun arrangerer hvert år logbog-stævnet og sørger for at få bøgerne talt op og sendt ud. Hun er også med, når 7. Kreds repræsenterer DCU ved åbent hus-arrangement hos KG Camping i Kolding, og hun har arrangeret stævner i både ind- og udland, senest en populær tur til Normandiet.

– Det er simpelthen så dejligt, når folk efter sådan en tur opfordrer os til at lave turen igen, og der er også mange, som har ringet og spurgt, hvordan det er at være på tur med DCU, og det kan jeg så fortælle dem. Der ligger selvfølgelig en del arbejde i at få aftaler i stand med busselskaber, campingpladser og så videre, men det er samtidig en stor glæde for mig at arrangere de ture, når jeg kan se, at andre bliver glade og får en god oplevelse, siger Mary Scherrebeck.

Passer på kassen

Eva Munk og hendes mand havde været medlem af DCU i mere end 30 år, men det var først i 2020, at hun kom i bestyrelsen for 6. Kreds.

– Min mand og jeg havde været med på nogle stævner, og så blev jeg spurgt, om jeg ville være med i bestyrelsen. Vi har altid været foreningsmennesker, så det var ikke så svært at sige ja, siger Eva Ravnsgaard Munk, der kun har positivt at sige om bestyrelsesarbejdet.

– Det har været fantastisk at opleve den måde, de andre i bestyrelsen har taget imod på, og det har været med til at give min mand og jeg nogle helt andre kontakter og berøringsflader. Hun er kasserer i kredsen og dermed den, der holder styr på finanserne. Derudover er hun med til at arrangere et par stævner i løbet af året.

– Når min mand og jeg camperer, tænker vi nærmest helt automatisk på, om stedet og campingpladsen ville egne sig til et stævne. Det er nok lidt en erhvervsskade, men det kan vi næsten ikke lade være med, griner Eva Ravnsgaard Munk. På dcu.dk og under kredssiderne her i Camping-fritid kan du se, hvornår der holdes generalforsamling i det område, som du geografisk hører under.

Her er generalforsamlingerne

Her kan du se, hvor og hvornår de enkelte kredse holder generalforsamlinger. Dagsordener og hvem, der er på valg, kan du se på de enkelte kredses hjemmesider på dcu.dk. Husk gyldigt medlemskort.

Alle DCU-medlemmer kan møde op til generalforsamlingerne, men man har kun tale- og stemmeret i den kreds, hvor man geografisk hører til. Landsformand Anne-Vibeke Isaksen deltager i alle syv kredses generalforsamlinger.

Hvem: 1. Kreds
Hvornår: 6. februar kl. 19
Hvor: DCU-Camping København – Absalon, fælleslokalet

Hvem: 2. Kreds
Hvornår: 2. marts kl. 14
Hvor: Køge Handelsskole, Uddannelsesvej 20, 4600 Køge

Hvem: 3. Kreds
Hvornår: 17. februar kl. 14
Hvor: DCU-Camping Odense, opholdsstuen

Hvem: 4. Kreds
Hvornår: 4. februar kl. 14
Hvor: Restaurant Skansen, Lerumbakken 11 i Nørresundby

Hvem: 5. Kreds
Hvornår: 10. februar kl. 14
Hvor: Perronen, Sønderskovvej 15 C, 8362 Hørning

Hvem: 6. Kreds
Hvornår: 11. februar kl. 11
Hvor: Skave & omegns Multihus, Viborgvej 201, Skave, 7500 Holstebro

Hvem: 7. Kreds
Hvornår: 3. februar kl. 14
Hvor: Gram Slotskro, Slotsgade 52, 6510 Gram

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her