Tankstation

Vi tanker forkert

Det kan tilsyneladende være svært at skelne mellem diesel- og benzinhanen. Det mærker de hos SOS Dansk Autohjælp, der næsten 5.000 gange i 2022 måtte hjælpe bilister, der havde tanket forkert. De fleste fejltankninger sker i sommerferien.

Redigeret af Torben Brandt

Foto SOS Dansk Autohjælp

Har du prøvet at få familiens campingtur forsinket eller måske helt ødelagt, fordi du kom til at hælde forkert brændstof på bilen eller autocamperen? Så kan du trøste dig med, at du langt fra er alene.

SOS Dansk Autohjælp oplyser i en pressemeddelelse, at virksomheden i 2022 måtte rykke ud til i alt 4.700 fejltankninger, hvilket svarer til cirka 90 om ugen.  Og det kan potentielt være en dyr fejl, for det kan have store konsekvenser både for bilens motor og din pengepung, hvis du kommer til at tanke forkert brændstof på bilen.

- Har du tanket forkert brændstof på din bil, så er det alfa omega, at du opdager det, inden du starter motoren. Når du at opdage fejlen, inden motoren sætter i gang, kan et værksted rense bilens tank. Hvis du har tanket benzin på din dieselbil og når at starte bilen og køre, så kan regningen hurtigt blive langt dyrere, fordi motoren kan blive beskadiget, siger Anette Bjørn Juncher, som er vagtcentralchef for SOS Dansk Autohjælp. 

Sommerferien er højsæson

Ud af de 4.700 gange, hvor SOS Dansk Autohjælp i 2022 rykkede ud til en fejltankning, skete 33 % af tilfældene fra juni til august. Det er derfor værd at skrive sig bag øret at tjekke hanen en ekstra gang, inden man tanker bilen på sommerferien.

- Vi ser en stigning i antallet af fejltankninger i sommerferieperioden, måske fordi mange med ferien ændrer kørselsmønster. Den mest almindelige skade er bilister, som fylder benzin på en dieselbil, og det er desværre også den dyreste tankning, du kan lave. Vi råder især til, at man også er meget opmærksom, når man triller sydpå til sommer, da brændstofpistolerne kan se anderledes ud end de danske, siger Anette Bjørn Juncher. 

Gode råd hvis du har fejltanket

– Opdager du fejltankningen, inden du starter motoren, så lad endelig være med at starte

– Opdager du fejltankningen, efter du har startet bilen, så stop motoren med det samme og kør ind til siden

– Ring til din vejhjælpsassistance så bilen kan komme på værksted 

I forbindelse med en fejltankning er der i mange vejhjælpsabonnementer hjælp at hente, når det drejer sig om at få bilen bragt til et værksted, der kan tømme tanken. Det er en god ide at tjekke sin vejhjælpsordning jævnligt, så man er sikker på, hvad den dækker.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her