Akselforstærkning

Usikkerhed om opvejning

DCU-medlem Christian Madsen har en Knaus Scandinavian Selection 590UK, der er nedvejet til 1.800 kg. Hvordan får han den tilbage på de oprindelige 1.900 kg.?

Christian Madsen spørger:

Vi købte for et år siden ny Knaus Scandinavian Selection 590UK med en totalvægt på 1.900 kg.

Da vores daværende bil kun måtte trække 1.800 kg, blev anbefalingen fra forhandler, at vi skulle nedveje til 1.800 kg. Vi er efterfølgende blevet opmærksomme på, at det var unødvendigt med en nedvejning.

Vi har nu erhvervet os en bil, der må trække 2.100 kg, hvorfor vi nu gerne vil ”opveje” vognen til de oprindelige 1.900 kg. Hvordan gør vi det i praksis? 
 


Stefan Rosendal, teknisk rådgiver i DCU-Huset, svarer:

Stefan Rosendal

Campingvognen opvejes ved et nyt registreringssyn fra de 1.800 kg til 1.900 kg – og husk din DCU-rabat, hvis du får synet foretaget ved Applus Bilsyn.

Der er desværre nogle i branchen, der forsat tror på nedvejning, men du må, som du også er inde på i dit spørgsmål, gerne køre med en campingvogn, hvor totalvægten er 1.900 kg og en bil, der må trække 1.800 kg, så længe du ikke laster campingvognen til mere, end de 1.800 kg, som bilen må trække.

Du overtræder nemlig ingen regler, hverken i Danmark eller i udlandet, ved at trække en campingvogn med en totalvægt der er større end bilens koblingsvægt, så længe campingvognens FAKTISKE totalvægt ikke overstiger det, som bilen må trække.

Campingvognens faktiske totalvægt er det, den vejer, når den i feriepakket tilstand holder sammenkoblet med bilen på en vægt, og hvor kun campingvognens dæk rører vægten.

Du bør ligeledes være opmærksom på vogntogsvægten, der fremgår af registreringsattesten på nyere biler.  Du kan kontrollere din faktiske vogntogsvægt ved at køre bil og campingvogn op på en vægt i sammenkoblet og feriepakket tilstand, inklusive passagerer.

Når den holder der, må den samlede vægt af bil og campingvogn ikke overstige den vogntogsvægt, der står på bilens registreringsattest.

Du kan tjekke oversigten over akkrediterede vejere, som er godkendt af Færdselsstyrelsen, på denne adresse: https://www.applusbilsyn.dk/godkendte-vejere-og-maalere

 

Er du medlem af DCU?

Som DCU-medlem har du adgang til kyndig teknisk vejledning om din campingvogn, autocampere, campingudstyr m.m.

Er du i tvivl om, hvor stor en campingvogn, din bil må trække? Vil du vide, hvordan du bedst pakker din campingvogn til ferien, så du undgår problemer med overvægt? Eller har du et helt tredje teknisk spørgsmål? Så hjælper DCU alle, der er medlem. Det koster ikke noget, da hjælpen er inkluderet i dit medlemskab.

Læs mere om teknisk rådgivning her

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her