Foto: Adobestock

Tysklands 10 bedste cykelruter

På mere end 200 fjerncykelruter kan cyklister i Tyskland opleve turistattraktioner i byerne og romantiske ruter i naturen. Opdag de tyske byer og regioner på mere end 70.000 kilometer cykelstier.

Med 200 fjerncykelruter gennem forskellige regioner er det svært at vælge: De ambitiøse kan betvinge Alperne, livsnyderne vil nok hellere vælge vinbjergene. For familier er for eksempel de mange afvekslende ruter langs floderne ideelle. Eller hvad med en museumsrundtur på to hjul?

På cykeltur blandt sandstensklipper
Elben er Tysklands næststørste flod, og for cykelturister er den simpelthen toppen. Elberadweg er for 12. gang i træk blevet valgt som den mest populære cykelrute. Efter den tysk-tjekkiske grænse møder floden sandstensklipperne i Nationalpark Sächsische Schweiz. Ruten går direkte gennem Elb-dalen med udsigt til det romantiske klippelandskab.

På cykeltur langs floden Weser
Weser-Radweg følger flodens løb fra Weserbergland og til Nordsøen, gennem seks regioner. Cyklisterne kan nyde rejsen mod havet, afslappet og næsten uden stigninger. I Weserbergland ligger historiske byer, borge og slotte langs ruten som perler på en snor. I hansestaden Bremen betaler det sig at tage en afstikker til rådhuset og den historiske gamle bydel.

Udforsk Ruhrregionen på cykel
På RuhrtalRadweg tager man på en 230 kilometer lang rejse, der strækker sig fra Sauerland til Ruhrområdet. Og det på en 4-stjernet kvalitetscykelrute. Langs denne rute kan man opleve et afvekslende scenarium af skov, enge, borge og bindingsværk samt vidnesbyrd fra industriæraen.

På cykel langs sagnomspundne Donau
Donau: Den er blevet besunget, komponister har skrevet værker om den, og der knytter sig mange legender til den. På Donauradweg kan man opleve, hvorfor floden altid har virket så inspirerende. Ruten forløber med få stigninger langs Donaus løb i Tyskland, fra flodens udspring til Passau.

Oplev Østersøens perler på cykel  
Opdagelsen af østersøkysten starter i Flensburg. Herfra til øen Usedom er havet en fast følgesvend. Sandstrande, særprægede klipper – og derimellem det maritime liv i kystbyerne. Turen går langs Kielerfjorden mod Femern. I Lübecker Bucht ligger badebyerne som perler på en snor, og fra Travemünde står færgerne til havs.

Cykel langs den majestætiske Rhinen
På cykelruten Rheinradweg kan cyklister følge flodens historie og kultur, fra udspringet i Alperne og til kysten langs Nordsøen. Rhinens betydning bevises løbende langs dens løb af store bygningsværker som borge, fæstninger, gudshuse og historiske byer. Mange af dem er på listen over UNESCO-verdensarv.

På cykel langs vinmarkerne
Mosels snoede rejse starter i den sydlige del af Vogeserne i Frankrig. Floden kunne sikkert fortæller mange historier – det kan de, der følger denne cykelrute, i hvert fald. Den tyske Mosel-Radweg er en del af den internationale cykelrute Velo Tour Moselle. Trier henrykker med bygningsværker fra romertiden.

Førsteklasses cykelglæde langs Main
Tysklands første 5-stjernede kvalitetscykelrute har en forbilledlig skiltning, vejføring og talrige cykelvenlige gæstgiverier. Main har to udspring: Enten starter man turen ved Roter Mains udspring i Fränkische Schweiz, eller man følger Weißer Main til Frankenwald.

På cykel gennem tre lande
På den 270 km lange cykelrute Bodensee-Radweg kommer du både gennem Tyskland, Østrig og Schweiz. Turen går hele vejen rundt om Bodensee med alperne som panorama på hele ruten. Den tyske del af ruten bringer dig både gennem byen Konstanz, forbi øerne Mainau og Reichenau samt omkring borgen Meersburg og byen Lindau.

Ren cykelnydelse langs floden Ems
EmsRadweg følger Tysklands mindste flod fra udspringene ved foden af Teutoburger Wald til udmundingen i Nordsøen. Floden og cykelruten slynger sig i starten gennem Paderborner Land og Gütersloh-området, to af de i alt fem regioner, man kører igennem på ruten.

Læs mere om Tysklands mange cykelruter her
 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her