Tur til Frankrig, Camping Les Bois du Bardelet

Tur til Frankrig, Camping Les Bois du Bardelet Fra den 30. maj til den 10. juni 2016

Tur til Frankrig

Nu er det igen tid til at tage med DCU Kreds 4 på forsommer tur

I år går turen bl.a. til Gien, camping Les Bois du Bardelet. Campingpladsen ligger 5 km udenfor Gien og indrettet med wellness og en fiskesø på pladsen. Man kan spise på pladsens den gastronomiske restaurant med regionale specialiteter eller hente take away.  Der er også et lille minimarked og en bager. Campingpladsen har også alle faciliteter så som vaskeri, opvarmede baderum og baderum for gangbesværede.

Image

Under vores ophold på Les Bois du Bardelet skal vi på bustur til Guédelon Castle. Et middelalderligt projekt, bygget ved hjælp af de principper og materiale der var tilgængelig i det 13. århundrede. Byggeriet startede i 1997 og stedet er valg med omhu, idet byggematerialerne var lige i nærheden. Der arbejder ca. 55 personer fast på projektet og ca. 200 frivillige hvert år. Projektet forventes at være færdigt i ca. 2022. Vi får en guidet rundtur på slottet og får fortalt om byggeteknikkerne.  DCU 4. kreds besøgte også Guédelon Castle i 2007 og mange har spurgt og vi gentog ture, da de var spændte på, hvor langt byggeriet var nået. Hvad vi skal lave resten af dagen er pt. ikke helt på plads endnu.

Når vi nu er ved Loire floden, der ikke er sejlbar alle steder, skal vi også besøge en af de kanaler, Briare Canal, der er bygget for at bringe varer til Seinen og derefter videre til Paris. Byggeriet af kanalen startede i 1604 og ca. 12.000 personer var med til at bygge kanalen. Kanalen fra Briare og Buges løber gennem mange sluser og kanalen kan lukkes flere steder hvis der er vandproblemer. I 18. århundrede trak 2 mænd pramme gennem kanalen. Ved Briare er der bygget en akvædukt over Loierefloden. Der er en storslået udsmykning af broen.I området er der også mange spændende ting. I Gien by ligger Gien Slot der er af stor skønhed og på slottet er der indrettet et jagtmuseum. I Gien ligger også et pottemagerværksted Faienceie de Gien og butikken er et besøg værd. Man kan også besøge Chambord, der er det største slot ved Loirefloden og har den mest fantastiske vindeltrappe i verden. Man kan også besøge Orléans knyttet til navne Jeanne d’Arc som satte sit liv ind på at drive englænderne bort fra byen efter ½ års belejring.

Image

Vi kører nu videre til La Belle Etoile der ligger ved Seinen i byen Melun. Pladsen ligger ved bredden af Seinen og er et velegnet udgangspunkt til alle seværdigheder i Paris og omegn. Der er offentlig transport bus lige udenfor pladsen hvor man kan tage toget indtil Paris. På pladsen er der en snack bar og et pizzeria hvor man også kan købe steaks m.v.. Der kan købes brød på pladsen mod forudbestilling. Der er endvidere er der sanitære bygninger med adgang for gangbesværede.

Image
Under vores besøg på pladsen skal vi naturligvis have en guidet bustur til Paris med mulighed for at se lidt af byen på egen hånd. Der er så mange skønne steder i byen,  vil man se det moderne Paris så er det en tur til La Défense, vil man se de gamle bydele kan man besøge Montmartre, Latinerkvarteret, der er smukke kirker overalt i byen og den største er naturligvis Notre Dame men der er også den hvide kirke Sacre Coeur, hvorfra man kan se det meste af Paris. Man kan naturligvis også besøge verdens ældste varehus Lafayette og gå helt op på taget og se ud over byen. Der er utrolig mange steder og parker man kan besøge. Vi skal også besøge Versailles Versailles-slottet, en lille jagthytte der blev ombygget af Ludvig 14.. Slottet blev benyttet af den franske kongefamilie indtil revolutionen i 1789.. Vi skal have guidet tur gennem slottet, hvor vi får fortalt om slottes mange værelser. Versailles var også stedet hvor fredstraktaten for 1. verdenskrig blev underskrevet. Slottet er omgivet af en fantastik stor park, som vi også skal besøge, med springvand i alle former. Vandforsyningen, der forsyner alle springvandene, er lavet i samarbejde med den danske ingeniør Ole Rømer. Rundt i den store park er der flere ugenerte steder, hvor man hvis man bevæger sig ind af en sti, pludselig ser et springvand og en smuk plads. En bustur til Disneyland er også på programmet, her kan man opleve alle Main Street lige når man kommer ind i parken, man kan tage toget rundt i parken og danne sig et indtryk af hvad man kan se og hvor man skal stå af for at se hvad man lige vil. Der kan sejles en tur rundt i verden, besøge et spøgelseshus, tage ud i rummet , se film og meget meget mere.
Image

I omegnen af pladsen kan man også besøge Fontaineblau der er kendt udflugtsmål for parisere og sit historiske slot Château de Fontainebleau. Byen er også kendt for at det var her Sverige og Danmark sluttede fred i den Skånske Krig.  Vaux-le-Vicomte slottet et besøg vær, det er lillebror til Versailles.

Det er lidt om hvad man kan opleve, hvis man tager med DCU 4. kreds på forsommer tur.

Stævne priser:
2 Personer i egen vogn 5.995,00 kr
1 person i egen vogn 3.700,00 kr
1 ekstra person (børn o 12 år) 2.500,00 kr
Børn under 12 år 2.100,00 kr

På gensyn

Tilmelding fra 1. marts til 15. marts.

Turlederne
Anna og Regnar tlf. 2073 7784

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her