DCU-Camping Rørvig Strand - ny sanitetsbygning

Topmoderne sanitetsbygning skal ud på flere DCU-pladser

DCU-Camping Rørvig Strand har netop indviet en helt ny sanitetsbygning, som skal være forbillede, når andre DCU-pladser i fremtiden skal have nye bade- og toiletrum.


Tekst Torben Brandt

En ny sanitetsbygning med to familiebaderum, to minifamiliebaderum, to bruserum med egne håndvaske og otte toiletter med egen håndvask blev lige før sommerferien indviet på DCU-Camping Rørvig Strand.
– Vi synes, at det er blevet rigtig flot og har givet os et enormt løft, siger lejrchef på DCU-Camping Rørvig Strand, Michael Juel Fjelde.

Samme koncept som i luksushytter
Det er firmaet EXCELLENT-huse, der har bygget den nye sanitetsbygning. Samme firma har de senere år opført luksushytter på en række af DCUs campingpladser, og det er konceptet, opbygningen, udseendet og materialevalget fra luksushytterne, der går igen i den nye, 50 kvadratmeter store sanitetsbygning, der blandt andet har gulvvarme, niveaufri adgang, vandvarmer på i alt 1.300 liter og solceller på taget.
– Nu skal den nye sanitetsbygning stå sin prøve, og det lader foreløbig til, at det kører fint, og at den lever op til forventningerne. Der kommer selvfølgelig nogle børnesygdomme, som løbende skal rettes, og den læring, vi får, tager vi med videre, for det bliver samme modul og indretning, når vi i fremtiden skal have nye sanitetsbygninger på andre af DCUs campingpladser, siger DCUs campingchef, Per Malle. Det har kun taget to måneder at opføre den nye bygning i Rørvig, og den hastighed glæder DCUs campingchef.
– At det kun har taget to måneder, giver os nogle muligheder for at etablere noget tilsvarende relativt hurtigt andre steder, hvis det skulle blive aktuelt. Det er meget positivt, siger Per Malle.

Solceller tjener sig ind
Solcellerne på taget af den nye sanitetsbygning i Rørvig er noget, der fremadrettet vil blive brugt meget mere på DCUs campingpladser.
– Vi skal den vej, så når vi fremover bygger, sætter vi skrå tage på, som får solceller. I Rørvig skal vi have lavet en visning, så vi kan se, hvor meget strøm solcellerne producerer i forhold til sanitetsbygningens samlede forbrug af strøm, så vi kan følge med i, om den hviler i sig selv, eller om vi skal sætte flere solceller op. Vi forsøger at blive selvforsynende i de nye bygninger, og solcellerne har en forventet tilbagebetalingstid på fem år, så det er ret hurtigt, at investeringen tjener sig hjem, forklarer Per Malle.

Læs mere om DCU-Camping Rørvig Strand - her

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her