Thomas Møbius, campingvogn

Udlejning

Thomas tjener på at udleje campingvognen: Flere bør gøre det

Flere bør leje deres campingvogne ud. Det mener Thomas Møbius, som selv tjener penge på konceptet. I samarbejde med Out2Camp hjælper DCU private campister med at leje deres campingvogne, autocampere og teltvogne ud.

Af Anne-Vibeke Isaksen og Kim Basse

Delemarkedet og private udlejninger er blevet populært som aldrig før, og det giver nye forretningsmuligheder.

Derfor har DCU og Out2Camp lanceret et samrabejde, som skal hjælpe ejere af campingvogne, autocampere eller teltvogne ud.

Thomas Møbius er den lykkelige ejer af både bil og campingvogn. Han lejer selv sin campingvogn ud i de perioder, hvor han og familien ikke selv bruger den:

– Lejeindtægterne skæpper godt i feriekassen, og det fungerer super godt, og det bedste er, at jeg selv vælger dem, jeg vil leje ud til. Jeg har f.eks. sagt nej til, at campingvognen skal med på festivaller, siger Thomas Møbius.

 

Billede
Udlejning af campingvogn, til leje

 

Udlej alt fra campingvogn, teltvogn og autocampere

Out2Camp er et samarbejde mellem DCU og de største udlejere af autocampere og campingvogne i Danmark.

Formålet har helt fra begyndelsen været at skabe en platform, der kan rumme alle, både private udlejere og eksisterende udlejningsforretninger, sammen med leverandører af tjenester og services med attraktive medlemstilbud. 

Det fortæller landsformand for DCU, Anne-Vibeke Isaksen:

– Mange andre platforme med deleøkonomi har stor succes. Derfor vil vi som forening også gerne være en del af dette gennemtænkte koncept for alle ejere af teltvogne, campingvogne og autocampere. For det handler i virkeligheden bare om at få folk ud at holde ferie, siger hun og fortsætter:

– I DCU tænker vi hele tiden på medlemmerne, og på hvordan de får mest ud af deres penge, siger Anne-Vibeke Isaksen.

God forsikringsdækning

Tryg Forsikring har udviklet en helt ny forsikringsløsning til Out2Camp.

Det betyder, at du både som udlejer og lejer kan være helt sikker på, at udlejning gennem platformen er seriøs og troværdig med stort fokus på tryghed og omtanke.

Det fortæller Otto Thind, som selv mangeårigt aktivt medlem i Camping Branchen. Han var derfor primus motor for det tidligere forsikringssamarbejde mellem DCU og Trekroner/Codan, før Gjensidige kom til.

– Det vigtigste for en platform, som formidler kontakt mellem lejere og udlejere, er at sikre, at tilliden er på plads. Her er forsikring utvivlsomt det vigtigste. Jeg har selv gennemgået forsikringsbetingelserne i aftalen mellem Out2Camp og Tryg, og min klare vurdering er, at det er langt den bedste og mest gennemarbejdede forsikringsdækning, man indtil videre har set fra nogen deleplatform, siger Otto Thind.

Mange vil leje

Mange familier vil gerne forsøge at leje en autocamper, campingvogn eller teltvogn, før de vælger at investere i en selv.

– Alternativt bor de i en storby, hvor det at eje ikke rigtig er en mulighed. Eller også de ønsker de fleksibilitet til at vælge mellem ferieformer uden at være bundet til at vælge camping år efter år, siger Otto Thind.

Det gør privat udlejning til en perfekt mulighed for alt fra storbymennesker, førstegangs campere og mange flere, som vil ud i naturen.

Det mener man hos DCU, som ønsker, at flest muligt i Danmark skal få mulighed for at prøve campinglivet.

– De yngre generationer er meget mere vant til at leje og dele, så der er ingen tvivl om, at det er fremtiden også inden for camping, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Fuld kontrol for udlejer

Som udlejer sætter udlejeren selv den pris, de vil have for en udlejning. Det kan eksempelvis være afhængig af årstiden.

– Udlejeren har fuld kontrol med, hvem der kan leje vognen hvornår. Der et intet månedligt gebyr eller andre faste udgifter, der skal betales, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Den lejeindtægt, som vognen indtjener, bliver udbetalt, når en lejeperiode er overstået. Out2Camp beholder kun et mindre gebyr til dækning af driftsudgifter og markedsføring.

Som udlejer har man selv mulighed for at bestemme, hvordan en eventuel aflysning kan foregå,

– Det giver stor sikkerhed for udlejerens indtjening, uanset hvad der skulle kunne ske. Samtidig giver det private udlejere lige så god sikkerhed, som hvis det var foregået gennem et formidlingsbureau. Men udlejer beholder størstedelen af indtægten selv, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Thomas anbefaler andre at leje ud

Billede
udlej campingvogn
   Hos DCU mener man, at der skal en kulturændring til blandt campister. Udlejningsmarkedet har eksisteret i mange år, og i dag udlejer folk både lejligheder, sommerhus, biler og meget andet.

   – Så hvorfor ikke gøre det samme med din teltvogn, campingvogn eller autocamper? Spørger Anne-Vibeke Isaksen.

   Det er Thomas Møbius helt enig i. Han har kun gode erfaringer med at leje sin campingvogn ud og anbefaler derfor andre at gøre det samme:

   – Mange har i årevis lejet deres sommerhuse ud, og i dag deler folk biler og alt muligt andet, uden der sker noget. Selvfølgelig kan uheldet være ude, men så dækker forsikringen, så jeg kan slet ikke se, hvad der holder folk tilbage, siger Thomas Møbius.

   Hvis man som nybegynder er i tvivl, om campingferie er noget, så er det en oplagt mulighed for at få det prøvet af. Det har mange allerede prøvet med en autocamper i USA eller Australien og på den måde fundet ud af, om autocamperferie er noget for en.

   Som DCU-medlem kan du oprette dig gratis via linket til højre eller på forsiden af DCU.dk

Priseksempel

Lejepris inkl. forsikring 7.143 kr.

Servicegebyr 1.071 kr.

Thomas’ fortjeneste for 10 dage 5.804 kr.

Bundfradraget for udlejning af bil, båd, campingvogn, autocamper eller teltvogn skal være på 10.000 kroner. Indkomst, der overstiger bundfradraget, beskattes som personlig indkomst.