Telte til den unge familie, telte på Bella FRI-messen, Robens, Isabella

Telte til den unge familie

Det behøver ikke at koste ret meget at komme godt i gang med campinglivet. Det kunne man forvisse sig om blandt teltene på campingmesserne.

Teltet på bagagebæreren og så ellers gang i rugbrødsmotoren og derudad med kæresten, ungerne eller et par kammerater fra efterskolen. 

Sådan begyndte campinglivet for mange i de unge år, og sådan er der fortsat mange, der foretrækker at leve det aktive campingliv med teltet på cyklen, ryggen eller i kanoen. 
Man kan naturligvis også lægge det i bilen, hvor vægt og kompakthed ikke betyder nær så meget, og kører man på motorcykel, spiller vægten heller ikke den store rolle, hvorimod pakkemålene er væsentlige, fordi teltet ikke må stikke for langt ud i bredden.  

Fokus på outdoor
For de unge og nyforelskede havde teltproducenten Robens, der ligesom Outwell hører under Oase Outdoors, flere fede telte, der alle var samlet i en udstilling med fokus på outdoor-livet. 

Det mest kompakte af de tre opstillede Robens-telte var tunnelteltet Challenger, der med en vægt på blot 2,5 kg og pakkemål på 46 x 16 cm er let at have med. Bunden har et vandsøjletryk på 10.000 mm, teltdugen har et vandsøjletryk på 5.000 mm, og så har det tapede syninger, hvilket er mindst lige så vigtigt, for hvad hjælper det, at dugen er tæt, hvis regnvandet så bare pibler ind gennem syningerne? Teltet har sideindgang, plads til to personer og kunne på messen købes for 1.232 kr. 

Plads til madlavning
Lidt større er Robens Voyager 3EX, der ligeledes er et tunneltelt. Det vejer 4 kg og har pakkemål på 47 x 20 cm. Teltet har en indvendig bredde i sovekabinen på 155 cm, så hvis man skal ligge de tre personer, der i teltes prospekt oplyses, at der er plads til, skal man ikke være bleg for at ligge tæt. Udover sovekabinen har teltet også et apsis, hvor der er plads til bagage, eller hvor man kan sidde i tørvejr og tilberede maden. Både dette telt og fornævnte Challenger har stænger af såkaldt anodiseret aluminium, som betyder, at det ikke så let nedbrydes og ruster. Teltet stod på messen til en pris på 2.040 kr.

Det tredje af Robens-teltene hed Green Cone og havde tipiform. Med en indvendig bredde på 250 cm er det beregnet til fire personer og var således det største af de opstillede telte. Alligevel havde det blot en vægt på fem kg og pakkemål på 57 x 23 cm. Også her er der apsis, så man råder over lidt ekstra kvadratmeter på turen. Teltet havde tapede syninger og vandsøjletryk på henholdsvis 10.000 mm i bunden og 5.000 mm på teltdugen. På messen kunne teltet købes for 2.210 kr., så heller ikke i dette tilfælde bliver man ruineret.

Image
Telte til den unge familie, telte på Bella FRI-messen, Robens

 

Retro når det er bedst
På samme område stod også Isabellas Moment 180, der er det mindste af Isabellas telte i Moment-serien. Det er et fedt telt i retro-stil med en indvendig kabine af bomuld. Teltet rejses med kun tre stænger ¬– og yderligere to, hvis man også vil have oversejlet slået op. Når oversejlet er oppe, kan man gå ud gennem en stor sideåbning i teltet, og ellers er der udgang i fodenden. Dette telt vejer 18 kg, så her sigtes der ikke på cyklen, men snarere bil, motorcykel eller kano. 

Image
Telte til den unge familie, telte på Bella FRI-messen, Isabella

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her