Vintercamping, camping efter sæson, vinter, camping, sne, vinteråbne DCU-pladser

Tag på vintercamping med DCU

Mere end hver tredje af DCU’s campingpladser holder åbent i løbet af vinteren.

Af Torben Brandt

Mørket sænker sig, vinden piber, og temperaturen er på frysepunktet. For nogle betyder den cocktail, at campingsæsonen fortsat er flere måneder væk, men for andre er netop det tidspunkt på året perfekt til camping, for der er en særlig stilhed på pladserne, og samtidig bliver der i den mørke tid skruet en tand ekstra op for hyggen inde i vognene. 

Ni pladser har åbent
Camperer du både sommer og vinter, kan du glæde dig over, at ni af DCU’s 22 campingpladser holder åbent hele året.

På Sjælland er bommen oppe 365 dage om året på DCU-Copenhagen Camp i Rødovre, der er et fremragende udgangspunkt for at udforske landets hovedstad nærmere.

I Nordsjælland er der tre muligheder for at komme på DCU-vintercamping. I Helsingør Kommune har DCU-Camping Hornbæk åbent hele året, og det samme er tilfældet med DCU-Camping Rågeleje og DCU-Camping Rørvig Strand. Alle tre pladser ligger naturskønt, og skulle man være fan af vinterbadning, ligger alle tre pladser tæt på vandet. 

Besøg H.C. Andersens fødeby
I Odense har DCU-Odense City Camp åbent året rundt. Fyns største by er først og fremmest kendt som H.C. Andersens fødeby, og et besøg i den verdensberømte digters fodspor kan bestemt anbefales. Men Odense tæller også fine shoppingmuligheder, skøn natur blandt andet langs Odense Å, en spændende zoologisk have og meget mere, og fra DCU-Odense City Camp er det hele inden for overskuelig afstand. 

Oplev Danmarks højeste punkt
I Jylland er der helårsåbent på DCU-Camping Ålbæk Strand. Campingpladsen ligger optimalt i forhold til ferieoplevelser på toppen af Danmark med Skagen, Grenen, Råbjerg Mile, Den tilsandede kirke, Ørnereservatet, Hvide Klit-golfbane og Løkken. Lige uden for døren er der afmærkede vandrestier og cykelsti i både nord- og sydgående retning. Campingpladsen er samtidig omgivet af skov og har sin helt egen sandstrand. 

DCU-Camping Hesselhus ved Silkeborg, hvor det oplagte udflugtsmål er Søhøjlandet, hvor Danmarks højst beliggende punkter Møllehøj, Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj alle ligger. Søhøjlandet er desuden hjemsted for både skove og et stort antal søer. 

Lidt længere mod nordøst holder DCU-Camping Mols ved hyggelige Ebeltoft åbent året rundt. Fregatten Jylland ligger i Ebeltoft, men derudover er campingpladsen et perfekt udgangspunkt for at opleve Nationalpark Mols på nærmeste hold, der er et slaraffenland for naturelskere.

Sidst, men ikke mindst er der DCU-Camping Skovly/Tranum, som ligger med adgang til dejlig natur mellem Jammerbugten og Limfjorden. Der er fine afmærkede vandrestier i campingpladsens nærområde, ligesom Vesterhavets kilometerlange sandstrande blot ligger cirka ti minutters kørsel mod vest. Har man hang til storbyen, ligger Aalborg kun godt en halv times kørsel væk. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her