Tyskland, rejser, ferie, Uckermärkische Seen, naturpark

Tag på oplevelse i Tyskland

Tyskland er ind imellem lidt overset, når vi kører sydpå, men faktisk byder landet på rigtig mange spændende oplevelser – både for naturvenner, wellness-folket og historieinteresserede.

På kano- eller kahntur i Spreewald  
100 kilometer sydøst for Berlin ligger det enestående flodeng-landskab Spreewald, der gennemstrømmes af talrige vandløb. Selvom området har været præget af mennesket i århundreder, har det i stort omfang formået at forblive naturligt. Området er et yndet udflugtsmål for kano- og kajakroere. Der er dog også mulighed for at opleve området på en af de egnstypiske både – en såkaldt Spreewaldkahn. 

 

Image
Tyskland, rejser, ferie, Spreewald, Spree, kano, kajak, kahn


      
Oplev den skønne bagside af Lübeck  
Lübeck er måske mest kendt for sit vartegn byporten Holstenstor, men du må ikke snyde dig selv for en tur gennem byens idylliske baggårde og smøger. De gamle baggårde er stille oaser midt i den gamle bydel. Når du dykker ned i denne tilbagetrukne verden, vil du blive taget tilbage til middelalderen. De gamle baggårde og smøger er dog mere end en historisk kulisse. Her lever helt almindelige folk bag de gamle mure i det kringlede net af små stræder.


Gratis wellness under åben himmel  
Øen Usedom, der ligger i Østersøen, består af mystiske og eventyrlige skove, fortryllende steder, romantiske stemninger, betagende udsigter, lange sandstrande og maleriske moler, der strækker sig ud i den turkisblå Østersø. På Usedom smelter sol, vind og bølger sammen til den såkaldte brændings-aerosol, der gavner krop og sjæl. De bedste wellness-tilbud på Usedom findes således under åben himmel i form af stavgang, qi gong, pilates eller klimavandringer.

 

Image
Tyskland, rejser, ferie, Usedom, strande, wellness

 

Driv den af i et idyllisk sølandskab  
Naturpark Uckermärkische Seen ligger i den nordlige delstat Brandenburg mindre end 4 timers kørsel fra Danmark, men det er alligevel som at komme til en anden verden. Det 900 km2 store område rummer nemlig udover et imponerende skovareal også 200 søer med perlende klart vand. Her kan svømmere, kanosejlere og naturvenner nyde roen og naturen og enten drive den af eller lade sig drive med! 

Oplev historiens vingesus på Wartburg  
Wartburg er med sin tusindårige historie både en af Tysklands bedst kendte og mest betydningsfulde borge. Det skyldes ikke mindst de mange personligheder, der gennem tiden har lagt vejen forbi borgen – herunder Martin Luther, der i 1521-22 søgte tilflugt på Wartburg. Tiden i skjul brugte han på at oversætte Det Nye Testamente til tysk. Wartburg er en af de bedst bevarede middelalderborge i Tyskland. I 1999 blev den anerkendt som UNESCO-verdenskulturarv.

 

Image
Tyskland, rejser, ferie, Wartburg, borg, UNESCO


 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her