E-fat bikes, mountainbikes, Samoëns, Frankrig, sne, alper

Tag på mountainbike gennem sneen i Samoëns

Denne vinter kan besøgende i den franske alpeby Samoëns, der især er kendt som skiferiedestination, også prøve kræfter med mountain-biking i tyk, hvid puddersne. I den charmerende middelalderby kan man nu leje særlige cykler, der med sine brede dæk er som skabt til de sneklædte alper. Cyklerne er et oplagt valg, når områdets smukke natur og smagfulde gastronomi skal udforskes – i dagslys eller måneskin.

Familier og sportsentusiaster, der besøger franske Samoëns denne vinter, kan ikke blot suse ned ad de sneklædte pister. De stejle bjergskråninger omkring den charmerende alpeby kan nu også udforskes på to hjul på nogle helt særlige mountainbikes, der er som skabt til de snedækkede alper.

En anderledes oplevelse i smuk natur
De specielle mountainbikes har ekstra brede dæk, der gør det muligt at cykle oven på sneen – og de ”fede” dæk er også forklaringen på navnet ”e-fat bike”. Samtidig har cyklerne en motor, der – hvis man ønsker det – kan hjælpe en med at forcere de stejle alpeskråninger. E-fat biking er en perfekt aktivitet for cykelfans, der vil have en anderledes oplevelse i smuk, sneklædt natur.

Cyklen kan bookes i to timer ad gangen eller til en halvdagsudflugt med en kyndig guide, hvor der undervejs holdes frokostpause på en bjergtop med udsigt over middelalderlandsbyen og det snehvide landskab.

Drømmer man i stedet om at udforske de sneklædte alper i mørke og med stjernehimlen over sig, er der også mulighed for at tage på gastronomisk måneskins-cykeltur igennem den lysende, hvide sne. Undervejs holdes der pitstop ved udvalgte lokale producenter, hvor smagsløgene forkæles, mens benene kan holde pause.

Meditativ snevandring og spa
Besøgende, som foretrækker at bevæge sig til fods, kan opleve naturen omkring Samoëns på en såkaldt ”Afghan walk”; en vandretur gennem snelandskabet, hvor der med en særlig teknik fokuseres på at synkronisere åndedræt og fodtrin. Denne vandreteknik blev traditionelt praktiseret af nomader i højlandet, der havde brug for at kunne vandre over lange afstande i et fast tempo uden at blive trætte. I dag bruges teknikken som en form for aktiv meditation.

Når kroppen trænger til forkælelse efter en lang dag på ski, cykel eller til fods, er der flere spasteder i Samoëns, der tilbyder alt fra yoga og dampbad til afslappende massage og forskønnende ansigtsbehandlinger.

Afterski med fransk vin og lokale specialiteter
Den 12.-16. januar har besøgende i Samoëns mulighed for at kombinere de mange udendørsaktiviteter med smagfuld vin og gastronomi, når den årlige vinfestival ”Vinavlerens uge” finder sted. Her gæster 20 vinavlere fra Frankrig og Schweiz den hyggelige middelalderlandsby til særlige afterski-arrangementer med fokus på fransk gastronomi og vintraditioner – blandt andet overraskende vinsmagninger, lærerige workshops og interessante debatter.

Gæster, som besøger alpebyen på andre datoer, kan glæde sig over, at Samoëns generelt er kendt for at have restauranter af høj kvalitet. Madører bør heller ikke gå glip af det lokale marked, der afholdes i landsbyen hver onsdag. Markedet er et af regionens største, og stadeholderne sælger alt fra diverse kødspecialiteter og lokale delikatesser til frugt, grønt og nybagt brød. I skoleferierne strækker markedet sig ud i alle byens gader og omfatter også tøj og andre specialiteter.

Læs mere om Samoëns og de mange vinteraktiviteter

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her