Emmerbølle Strand Camping, aktiv ferie, fodbold, sport

Tag på aktiv campingferie med familien

Mange campingpladser i Danmark satser målrettet på aktiviteter til både børn og voksne. Her får du inspiration til, hvor I kan tage hen, hvis familien gerne vil være aktiv i ferien.

Af Torben Brandt

Når familien tager på campingferie, er et af formålene formentlig, at man gerne vil slappe lidt af. Men mange familier vil også gerne have mulighed for at være aktive i ferien. Hvis man er aktiv i det daglige, ændrer sig som ikke, bare fordi man er på camping.

Den tendens har hovedparten af landets cirka 450 campingpladser opfanget og tilbyder derfor gæsterne en række aktiviteter både på og uden for pladsen.
 

Aktiv Camp

Bryrup Camping ved Silkeborg og Skiveren Camping i Nordjylland har slået pjalterne sammen om konceptet Aktiv Camp. Aktiviteterne er inddelt i forskellige kategorier, hvor der kan vælges mellem cykling, geocaching, badning, kano & kajak, gå & løb, på stranden, fiskeri, fitness & boldspil, golf & sjov samt leg & spil. Der er noget for alle aldersklasser, og det skal være let for campisterne at gå til, så inden for hver kategori kan man købe færdige pakker, ligesom campingpladsen tilbyder udlejning af udstyr til nogle af aktiviteterne.

Image
Skiveren Camping, tennis, aktiv ferie, sport

 

Få pulsen op

I Feriepark Langeland, som er det fælles navn for Emmerbølle Strand Camping og Ristinge Camping, er aktiviteterne inddelt efter ”høj puls” og ”lav puls”. ”Høj puls” er aktiviteter som cykling, multiarena, havkajak, tennis, ridning, løb, fitness, morgengymnastik og mountainbikeløb, mens ”lav puls” byder på eksempelvis lystfiskeri, vandreture, stilleområde, minigolf og kropsterapi. Dermed er der tilbud både til de meget aktive campister og dem, der foretrækker et mere roligt tempo.

Også Saltum Strand Camping, der ligger ved Blokhus, har noget til både den høje og lave puls. Der er masser af løbe- og mountainbikeruter i området, ligesom der f.eks. kan spilles tennis, svømmes, hoppes på hoppepude, spilles petanque, basketball, volleyball, minigolf eller køres på cykel. Også hesteridning og zumba-fitness kan banke pulsen i vejret på deltagerne, mens de inkarnerede løbere i uge 30 kan deltage i Saltum Campings løbeuge, hvor deltagerne kommer igennem et 5-dages forløb med en erfaren instruktør.

Fra campingpladsens side understreges det dog, at pladsen i høj grad også er til campister, der ikke bryder sig om de meget fysiske aktiviteter. Disse gæster kan snildt finde steder, hvor de kan nyde en bog, sole sig eller lægge yogamåtten ud.

 

Lær at kitesurfe

På Feddet Camping på det sydlige Sjælland har campisterne alle muligheder for at få rørt sig, hvis grillbøfferne skal svedes ud, eller kalorierne fra rødvinen forbrændes. Kajakroning er én af aktiviteterne, hvor man kan ro på begge sider af Feddet. Præstø Fjord er det roligste sted, mens der er mere udfordrende, hvis man vælger at sejle ud i Faxe Bugt. Har man ikke selv kajak, kan den lejes på stedet.

Feddet er også fremragende som udgangspunkt for løbeture i skovområderne, og det samme gælder, hvis man er til mountainbike, hvor der ligeledes er masser af stier at udforske og udfordre sig selv på. Er man mere til heste, er der mulighed for at booke en ridetur på islandske heste sammen med en guide, der er uddannet biolog.

De vandsportsinteresserede kan kitesurfe på Feddet, der efter sigende skulle være et af Sydsjællands bedste steder til den disciplin. Er man ikke så erfaren, er der mulighed for at få et kitesurfingkursus på Feddet Strand Camping & Feriepark.

Image
kitesurfing, vandsport, aktiv ferie, sport

 

DCU’s aktiviteter

Også på DCU’s 22 campingpladser er der talrige aktivitetsmuligheder. På DCU-Camping Gjerrild Nordstrand er der eksempelvis pragtfulde cykel- og vandrestier lige uden for campingpladsen, hvor campisterne kan nyde det aktive liv.

På DCU-Camping Kollund går den i alt 84 km lange Gendarmsti tæt på campingpladsen. Den rummer masser af historie og naturliv og er et fremragende udgangspunkt for både vandre- og cykelture.

DCU-Camping Hornbæk er et tredje eksempel på en campingunionens egne pladser, hvor mulighederne for aktiviteter er rige. Der er kun cirka 800 meter til en skøn strand, og når man har fået nok af det våde element, kan energien brændes af med boldspil, petanque eller på hoppepuden. Pladsen ligger i Danmarks nyeste nationalpark, Kongernes Nordsjælland, så det skorter ikke på muligheder for at cykle, løbe eller vandre i områder spækket med slotte, natur og historie.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her