Nordisk Camping Træf 2024

Tag med til nordisk campingtræf i Finland

Nordisk campingtræf 2024 foregår i den smukke finske by Kiuruvesi. DCU arbejder på at arrangere en fælles tur derop, og du er velkommen til at tage med.

Tekst Torben Brandt

Kunne du tænke dig at tilbringe nogle hyggelige dage i godt selskab med campister fra Danmark, Norge, Sverige og Finland og samtidig opleve den smukke finske natur på nærmeste hold? Så var det måske noget for dig at tage med til nordisk campingtræf 2024, også kaldet NCT 2024, som finder sted i den finske by Kiuruvesi fra 7. til 11. juli.

DCU er med igen

Nordisk campingtræf arrangeres af Nordisk Camping Råd, som består af Dansk Camping Union, Caravan Club of Sweden (CC), Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) samt det finske SF-Caravan (SFC). NCT 2024 er en del af SF-Caravans 60 års jubilæum, som fortsætter frem til 14. juli.

Rådet blev dannet i 1971 af en række nordiske medlemsorganisationer for at styrke det nordiske campingsamarbejde og påvirke udviklingen af campinglivet. DCU kom med i 1990, men valgte i 2010 efter eget ønske at trække sig fra samarbejdet. I 2023 kom DCU dog med igen, og en af fordelene ved det er, at DCUs medlemmer dermed atter har mulighed for at være med på campingtræffene, som arrangeres på skift mellem de fire lande. Sidste år fandt det sted i norske Arendal, og i 2024 er det så finske SF-Caravan, som står for arrangementet.

De har placeret det i Kiuruvesi, der ligger små 500 km nord for hovedstaden Helsinki. Kiuruvesi er omgivet af smukke skove og søer, og der er masser af muligheder for udendørsaktiviteter, blandt andet på Kiuruvesi-søen, der er et populært sted at vandre, fiske og sejle. Også byens kunstmuseum, som er hjemsted for en samling af finsk kunst fra det 19. og 20. århundrede og har en række udstillinger om kunst og kultur, er værd at besøge, og det samme er byens historiske jernbanestation, der blev bygget i 1903, og som i dag er et museum, der fortæller historien om jernbanetransport i Finland.

Nordisk Camping Træf 2024 - FindlandFælles tur

Endnu er detaljerne omkring NCT 2024 ikke faldet helt på plads, men DCU arbejder på at arrangere en fællestur til det nordiske campingtræf. Finske SF-Caravan forhandler i øjeblikket med færgeselskabet FinnLiens om færgepriser på ruten fra Kapellskär i Sverige til Naantali i Finland, og når der ligger et resultat af de forhandlinger, bliver det meldt ud. Der er 650 km fra Helsingborg til Kapellskär, overfartstiden med færgen er cirka otte timer og 25 minutter. Fra færgelejet i Naantali til Kiurevesi er der 534 km.

Der arbejdes på, at de danske deltagere på NCT 2024 får mulighed for at ligge samlet, også dem der ikke har været en del af den fælles tur. Du kan læse mere på dcu.dk/nct.

Det er DCUs tur til at arrangere nordisk campingtræf i 2026. Det falder sammen med, at DCU til den tid kan fejre sit 100 års jubilæum.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her