Læsehest, bøger, bøger om camping, børnebøger, campingferie

Tag læsehesten med på campingferie

DCU har været på biblioteket og fundet en række campingbøger for børn. Se favoritterne her.

Af Anne-Vibeke Isaksen

I disse digitale tider, hvor børn og unge konstant sidder med en mobil eller iPad i hånden, viser undersøgelser, at vi læser mere end nogensinde før. Heldigvis for det, for der kan kun siges gode ting om det at læse. Du beriges, udvider horisonter og slapper af på én gang. Er du kreativ, kan det tilmed gøres ganske gratis.

Bøger har altid været kilden til viden, og de fleste tager den dag i dag bøgerne med på ferie – måske ikke i fysisk bogform, men elektronisk. En tur på biblioteket kan synes gammeldags, men de danske biblioteker bugner stadig af interessant og velskrevet litteratur – endda ganske gratis. Det er naturligvis ikke de allernyeste udgivelser, som dem man finder i boghandlen – men efter kort tid er også de at finde på biblioteket. Så den tålmodige kan få samme læseoplevelse, men uden at betale for det. 

Der sker som regel noget helt særligt, når man forsvinder ind i en velskrevet og medrivende bog, og stort set uanset type af bog beriges vi med viden om en anden verden, en anden tid og en anden kultur. På den måde har bøger en utrolig vigtig funktion i forhold til at forstå den verden, vi lever i, og de mennesker, vi deler den med. Man skal lære hver dag, og dét gør man, så længe man læser.

Gratis børnebøger om campingture
Efter en tur på biblioteket har pigerne Emilie og Mie på 12 år fundet adskillige børnebøger om campingferie, og de har nu læst dem alle og givet dem point. Syv point til den bedste bog osv.

‘Line på camping’7 point
‘Palle på camping’6 point
’Peter Pedal på telttur’5 point
’På camping med Mille og Mulle’4 point
‘Troldepus på camping’3 point
‘Molly Mie på camping’2 point
‘Alma Kamari på camping’1 point

Image
Læsehest, bøger, bøger om camping, børnebøger, campingferie

 

Mit bedste tip
Lav en god kop kaffe, slå campingstolen ned i vandret position eller sæt en pude i ryggen, så er en god bog i forteltet eller inde i siddegruppen en suveræn måde at holde ferie på – ikke mindst, når vejret svigter.

Fordelen ved fysiske bøger er, at de ikke løber tør for strøm.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her