Nationalpark Mols Bjerg, Djursland, Danmark, Ella Bella eventyr, bog, opgaver, oplevelser

Tag børnene med på eventyr i Nationalpark Mols Bjerge

Tag ungerne med til Nationalpark Mols Bjerge og gå på opdagelse med bogen ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft”, som gør jer klogere på nationalparkens mange seværdigheder.

I e-bogen ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft” åbner sig en masse nye eventyr i og omkring Nationalpark Mols Bjerge.

I et tegnet univers følger man familien, som består af den nysgerrige Ella Bella på 5 år, hendes kloge storebror Otto på 10 år, hendes kaffeglade mor og hendes far som altid er klar med kameraet på deres oplevelsesrige ture. De er på tur og besøger både kendte og mindre kendte seværdigheder i nationalparken.

Ella Bella og hendes familie tager læseren med på et mylder af små og store eventyr rundt i Nationalpark Mols Bjerge med en afstikker til fyrtårnet ved Sletterhage. Her er gode historier om Danmarks midtpunkt i Mols Bjerge, middelalderkonger og andre natur- og kulturfortællinger.

Bogen er skruet sammen, så læseren både får en masse information og en god historie. Morsom er den også, når Ella Bella misforstår de oplysninger, hendes kloge storebror kommer med. For eksempel liver hun gevaldigt op, da Otto midt i en snak om geologien nævner ordet ”istid”. Det lyder lækkert, synes hun, for hun kan lige præcis godt trænge til en is. 

Løs sjove opgaver og lær om Nationalpark Mols Bjerge
I den tilhørende opgavebog ”Leg og lær med Ella Bella” kan børn løse opgaver og samtidig lære om nogle af områdets seværdigheder fx med prik-til-prik tegninger, find 5 fejl, sudoku med insekter, bogstavleg og maleopgaver.

Samtidig med at børnene tegner insekter, finder vej gennem labyrinter, løser ordgåder, opdager fem fejl, forbinder prikker, tegner og maler, kan de nemlig få lidt at vide om Jernhatten, havnefronten i Ebeltoft, istiden og flere af nationalparkens naturskabte fænomener.

Tyggegummi tager 5 år at nedbryde
Sidst i bogen får børnene nyttige oplysninger om, hvor lang tid det tager for naturen at nedbryde affald som plasticposer (500 år), cigaretskod (1-5 år), mælkekartoner (2 år), øl- og sodavandsdåser (500 år), tyggegummi (5 år) og flasker (1 mio. år).

Det kan måske også ind imellem være godt at minde de voksne om…

DCU-pladser i nærheden
DCU-Camping Mols
DCU-Camping Gjerrild Nordstrand

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her