Stor glæde på repræsentantskabsmødet
For første gang i DCUs snart 100-årige historie blev beretningen aflagt af en kvindelig landsformand, der er begejstret for den rejse, DCU har indledt.
Af Torben Brandt
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
En ny strategi, investeringer i campingpladserne og åbningen af et nyt Camping Outdoor Museum var noget af det, DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen talte om i sin første beretning, siden hun overtog posten som landsformand for to år siden. Repræsentantskabsmødet blev holdt udendørs på Egeskov Slot lørdag den 29. maj af hensyn til de gældende coronarestriktioner.
Naturligt nærvær og medlemmerne i centrum
Anne-Vibeke Isaksen fortalte, at hun og hovedbestyrelsen de seneste to år har brugt mange timer på at udarbejde en strategi og at finde ud af, hvad der gør DCU unik og uundværlig for campisterne.
Hun sagde, at strategien, der skal sikre DCUs fremtid de næste mange årtier, går ud på, at DCU skal være unik ved at være det sted, man går hen for at blive hjulpet og inspireret til camping.
– Vi sælger ikke blot overnatninger, men vi hjælper danskerne til den uforglemmelige oplevelse, camping er. Vores mission er, at DCU hjælper mennesker til at finde frirum for hverdagen. Det skal ses i lyset af, at manglende nærvær og stress i dag er en kæmpe samfundsmæssig udfordring, som vi i DCU gerne vil give folk et alternativ til. Medlemmet skal være i centrum i alt, hvad DCU gør.
Der er også blevet arbejdet på at strømline DCU til et kædekoncept, så gæsterne kan forvente en mere ensartet standard, men landsformanden slog dog samtidig fast, at alt ikke skal være ens i DCU.
Tre pladser solgt
Et led i DCUs nye strategi er at eje sine campingpladser, hvilket senest har betydet, at DCU har købt DCU-Camping Rågeleje og DCU-Camping Flyvesandet Strand, som DCU i en årrække har drevet som forpagterpladser. Samtidig er de tre underskudsgivende pladser, DCU-Camping Billevænge, DCU-Camping Albuen og DCU-Camping Vesterhav, blevet solgt, mens DCU-Camping Rønne Strand – Galløkken på Bornholm er blevet købt.
– Salget har betydet store huller på Danmarkskortet i hele den sydlige del af Danmark, så der skal ikke herske nogen tvivl om, at her er foreningen i den grad på udkig efter nye pladser, men vi er meget kritiske, understregede landsformanden.
Store investeringer
Anne-Vibeke Isaksen kom også ind på de mange investeringer, der de seneste to år er foretaget på unionens 20 campingpladser.
– Til fastliggerne, som er en voksende gruppe i øjeblikket, er der anlagt komfortpladser på flere af DCUs campingpladser. Til de kørende gæster arbejdes der i generelle forbedringer til både telte, teltvogne, campingvogne og autocampere, men også toiletfaciliteter og legepladser, pool mm. Mange af disse tiltag gavner også de faste gæster, sagde hun.
Der er også investeret i hytter i forskellige kategorier, glampingtelte og i at forbedre campingværternes boliger.
Har skrevet historie
Et projekt, der har krævet mange arbejdstimer, er opførelsen af det nye Camping Outdoor Museum, som DCU har etableret i samarbejde med Egeskov Slot.
– Da jeg blev inviteret til bords her på Egeskov og fik Camping Outdoor Museet præsenteret, var min første tanke – kom tilbage om fire år, så er DCU klar. Men sådan fungerer unikke tilbud ikke. Så i dag skal der lyde en dyb, taknemmelig tak til hele forretningsudvalget og hovedbestyrelsen for at have mod til at turde tro på det største, der er sket i europæisk campinghistorie i nyere tid. DCU har skrevet historie og har på én og samme gang vist, at det, som er et af foreningens hovedformål, er at inspirere og skabe rum til camping i Danmark, sagde Anne-Vibeke Isaksen.
Trods udfordringerne fra corona-pandemien har DCU for første gang i mange år medlemsfremgang.
– Den største vækst har vi på familiemedlemskaber, og det er særdeles positivt, selvom alle medlemmer er velkomne, sagde Anne-Vibeke Isaksen, hvis beretning blev enstemmigt vedtaget.
Læs meget mere om repræsentantskabsmødet, beretningen og økonomien i det kommende nummer af Camping-Fritid, som udkommer til alle DCU-medlemmer fra den 22. juni 2021.