DCU og Dannebrog

Stor fremgang i DCU

Camping har vind i sejlene, og det mærkes også i DCU, der har haft en markant fremgang i overnatninger på de 20 campingpladser.

Camping har vind i sejlene, og det mærkes også i DCU, der pr. 31. juli har haft en samlet fremgang på cirka 50.000 overnatninger på sine 20 campingpladser.

Tekst Torben Brandt

Bommen er gået oftere op i år end sidste år på DCUs campingpladser.

Overnatningstallene viser dels, at der 31. juli i år havde været cirka 50.000 flere overnatninger end på samme tid året før, dels at fremgangen er bredt fordelt på næsten alle 20 campingpladser.

DCUs landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, peger på især tre årsager til, at flere har valgt at overnatte hos Dansk Camping Union.

– Den ene ting er, at det ser ud til, at tilliden til DCU er på vej tilbage, og at vi nu høster frugterne af alle de investeringer, vi har foretaget de seneste tre år på vores campingpladser. Dernæst skal vi også være ærlige at sige, at der er noget, som er større end os, og stigende energipriser og krigen i Ukraine har helt sikkert også haft betydning for, at nogle har valgt at blive hjemme, og det har vi profiteret af.

– Og så kunne vi også se, at der kom et boom i antallet af overnatninger på vores campingpladser, da SAS-piloterne gik i strejke, og mange mennesker fik deres ferie aflyst, siger Anne-Vibeke Isaksen, der glæder sig over, at også mange andre danske campingpladser har haft en god sæson.

– Under corona oplevede vi et stort salg af campingvogne, autocampere og telte. Når så mange campingpladser har haft gode overnatningstal, tyder det på, at folk har beholdt deres ting og bruger dem, siger hun.

 

Færre klager og fremgang i foreningen
 

Landsformanden glæder sig over, at fremgangen kommer på trods af, at mange af DCUs campingværter er forholdsvis uerfarne.

– Vi har et team, hvor nogle kun har et, to eller tre år på bagen som campingværter, og så er det altså en stor opgave at skulle håndtere så mange gæster, som vi har haft i år. Vi har en sylespids sæson, hvor der kommer mange gæster i løbet af få uger, og der er ikke mulighed for at lave en ommer. Den opgave har vores værter bestået super flot.

– Samtidig har vi fået langt færre klager end tidligere, hvilket til en vis grad skyldes vejret, men vi har også fået sat vores rengøring i system og kører egenkontrol for at sikre os, at det er i orden. Desuden har vi langt flere aktiviteter på vores campingpladser end tidligere, og så har vi haft stor fokus på service, venlighed og hjælpsomhed, og den del klarer vores værter rigtig godt.

– Det betyder alverden, når vores værter er venlige og kan håndtere gæsternes ønsker og behov på stedet. Jeg er virkelig stolt af det team, som vi har i DCU, siger Anne-Vibeke Isaksen, der også roser gæsterne.

– Efter corona virker det som om, at vores gæster i højere grad end tidligere værdsætter, at de kan komme på camping. Det har været dejligt at opleve, at mange er så positive.

 

Pengene retur til medlemmerne
 

Det stigende antal overnatninger er kraftigt medvirkende til, at DCU har udsigt til et økonomisk godt år.

– Selvom året endnu ikke er omme, tør jeg allerede nu godt sige, at det regnskabsmæssigt bliver et flot år for DCU, men vi er jo en forening, og derfor skal vi sørge for, at pengene kommer tilbage til medlemmerne. Det gik jeg til valg på i 2019, og det vil jeg stå ved, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her