århus

Stor aktivitet på DCUs campingpladser

Nye hytter og receptioner, ny legeplads og forbedrede køkkenfaciliteter er nogle af de ting, der sker på DCUs campingpladser i 2022.

Tekst Torben Brandt

 

Selvom 11 af DCUs 20 campingpladser har været lukket siden midten af oktober, har der været masser af aktivitet i vinterens løb på pladserne, der snart slår bommen op til den nye sæson.

Flere hytter

Som omtalt i den seneste udgave af Camping-fritid har DCU-Camping Odense netop fået fire nye luksushytter på hver 43 kvadratmeter opstillet. Dermed bliver der fremover tre nyere hytter på 38 kvadratmeter og nu syv på 43 kvadratmeter.

Den fynske hovedstad er imidlertid ikke den eneste DCU-campingplads, der får nye luksushytter på 43 kvadratmeter i år.

– Udover de fire nye hytter i Odense kommer der også fire luksushytter på DCU-Camping Hesselhus og DCU-Camping Rørvig Strand, så det samlede antal nye luksushytter bliver 12 fordelt med fire på hver af de tre, forklarer DCUs driftschef Per Malle.

Forventningen er, at hytterne på DCU-Camping Rørvig Strand og DCU-Camping Hesselhus er klar til udlejning inden højsæsonen.

For dem, der gerne vil leje en mindre hytte, er der også noget at glæde sig til, for der etableres i alt otte nye hytter på hver 22 kvadratmeter fordelt på tre DCU-campingpladser. To af hytterne skal stå på DCU-Camping Rørvig Strand, mens de seks andre placeres på to campingpladser, der hver får tre hytter. Det var ved redaktionens slutning ikke afgjort, hvilke to DCU-pladser der får tre hytter, men valget ventes at stå mellem DCU-Camping Kulhuse, DCU-Camping Flyvesandet Strand og DCU-Camping Kollund.

Nye receptioner og køkkener

En anden nyhed er, at flere af DCUs campingpladser enten har fået eller får nye receptioner i 2022.

– Der er planer om nye receptioner på DCU-Camping Åbyskov Strand, DCU-Camping Hornbæk, DCU-Camping Rågeleje og sandsynligvis også på DCU-Camping Tranum. De nye receptioner skal være klar til højsæsonen, siger Per Malle.

På DCU-Camping Flyvesandet Strand er et nyt køkkenalrum blevet etableret, hvilket blev fejret ved en indvielse i sidste uge, lørdag 12. marts. Ved samme lejlighed blev det også markeret, at der er blevet opført en ny maskinhal til pladsens maskiner og redskaber som erstatning for den, der nedbrændte i sommeren 2020.

På DCU-Camping Kulhuse er et nyt køkkenalrum i støbeskeen, som ventes at stå færdigt og klar til brug inden højsæsonen, og på DCU-Camping Aarhus – Blommehaven får køkkenet, der i folkemunde blot kaldes fiskerhuset, nyt gulv og nyt inventar.

Affaldssortering i sigte

I løbet af 2022 skal der på alle DCUs 20 campingpladser etableres affaldssortering, som du kunne læse i sidste uges nyhedsbrev. Endnu er det ikke besluttet, om der skal laves bemandede affaldssorteringsgårde, som det kendes fra landets genbrugspladser, eller om der etableres sorteringsvægge med huller til glas, papir, pap osv. DCUs 20 campingpladser ligger i 19 forskellige kommuner – kun DCU-Camping Holstebro og DCU-Camping Ejsing ligger i samme kommune – og nogle kommuner er længere fremme med affaldsplanerne end andre. Derfor vil det blive implementeret i forskelligt tempo, men på alle 20 campingpladser skal affaldssorteringen være i gang senest ved årets udgang.

Ny legeplads

For de mindste er der noget at glæde sig til på DCU-Camping Åbyskov Strand, hvor der kommer en ny legeplads, som placeres lige bag de nye hytter.

– Det er en legeplads af mærket Kompan. Det er samme type, som vi også har på DCU-Camping Ålbæk Strand, siger Per Malle.

Derudover kommer der på flere af campingpladserne opgraderede elstandere, mens der på DCU-Camping Ebeltoft – Mols kommer en ny dug i poolen, som ventes at være klar inden højsæsonen. Endelig bliver campingværternes bolig på DCU-Camping Hesselhus forbedret i løbet af i år.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her