Primagaz, tilbagekaldelse, gas, gasflasker

Stadig farlige gasflasker i omløb

Arbejdstilsynet skønner, at der fortsat står mellem 50.000 og 100.000 potentielt farlige gasflasker hos forbrugerne.

Det er snart et år siden, at Arbejdstilsynet krævede, at Primagaz tilbagekaldte en serie kompositgasflasker på henholdsvis 5 og 10 kg, fordi de risikerer at eksplodere, hvis der opstår længerevarende brand omkring flaskerne.  
Op til Kr. himmelfartsferien gjorde Arbejdstilsynet igen opmærksom på de farlige flasker, fordi tilsynet skønner, at der stadigvæk står mellem 50.000 og 100.000 potentielt farlige gasflasker ude hos de danske forbrugere. 

– Arbejdstilsynet opfordrer forbrugerne til at få ombyttet deres gasflasker hurtigst muligt, hvis de har en af de tilbagekaldte gasflasker stående. Test og konkrete hændelser har vist, at gasflaskerne risikerer at gå op i limningen og eksplodere efter få minutter, hvis der opstår ild omkring flasken, f.eks. fra en utæt regulator eller gasslange. I sommer skete en alvorlig ulykke, hvor en gasflaske eksploderede hos en forbruger efter få minutters brandpåvirkning, skriver Arbejdstilsynet i en pressemeddelelse. 

Gasflaskerne er af typen Compolite CS og har været solgt af Primagaz under navnet PrimaDonna. Flaskerne er populære både til camping, gasgrillen og til varmekaminer. Også Viking Energi har solgt og tilbagekaldt et mindre antal flasker af samme type, men her er hovedparten af flaskerne kommet retur. 

Hvis du har købt gasflasker af denne type, kan du få ombyttet din flaske til en anden flaske hos din nærmeste Primagaz-forhandler. Du behøver ikke at medbringe bon. Du kan se en liste over forhandlere på adressen primagaz.dk/find-forhandler, ligesom du kan læse mere om tilbagekaldelsen på primagaz.dk.
 

Læs mere her på Arbejdstilsynets side

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her