Sverige, VisitSweden, trætop, Korpaboet, natur, sov i pagt med naturen

Sov i pagt med naturen i Sverige

I Sverige kan man sove lidt anderledes. Trætoppe lægger senge til. Man inviteres til at bo i magiske svampe. Ligesom egne øer kan lejes, endda midt i nationalparker.

Der er feriesteder i Sverige, hvor det i særdeleshed er timerne om natten, der er tænkt på. De er helt særlige, og man skal have en på opleveren, mens man sover sin skønhedssøvn. I hvert fald lige før øjnene lukkes i, og i det øjeblik man igen er vågen og klar til nye eventyr. 

– Svenskerne er opfindsomme til at skabe særprægede overnatningssteder, som kombinerer fx fantastisk natur og flot udsigt. Hvad enten man er til nationalparker med fiskeri eller eventyrlande med finurlige hytter eller overnatning i trætoppe, er der noget for den eventyrlystne rejsende. Her er overnatningen ikke kun dejlig søvn, men en oplevelse i sig selv, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i VisitSweden. 

Overnatning i den syvende himmel
I Korpaboet i Glasriket sover man i et smukt træhus i trætoppene. Korpaboet er bygget op omkring et gammelt egetræ cirka 6 meter over jorden, og her kan man for alvor lade roen indfinde sig til lyden af de beroligende egeblades hvislen. Træhuset har to værelser og et toilet med håndvask, og hertil er der to dobbeltsenge og en sovesofa. Om aftenen kan man se solnedgangen fra sin trætopsterrasse, og om morgenen vågner man til fuglenes tidligste morgenkvidren. 

Se mere her

Bo på øde ø uden moderne faciliteter
I Småland kan man indlogere sig på sin egen ø og føle sig som ø-ejer for en stund. Øen Ramoa er en fantastisk oplevelse, for den ligger midt i et smukt ørige, og man kommer kun dertil efter 20 minutters sejlads. Hvis man er i kano, hvilket mange er, kan man på vejen udforske flora og fauna. Det kan man også på øen til langt ud på natten og i de tidlige morgentimer, hvor man kan se naturen vågne. Morgenmadskurv leveres direkte til øen med friske godbidder. Ønsker man ikke at padle til øen, kan man blive fragtet i motorbåd. 

Se mere her

 

Image
Sverige, VisitSweden, Ramoa, ø, natur, sov i pagt med naturen


 

Overnat i en nationalpark
Vil man sove midt i en nationalpark på den sagnomspundne ø, Blå Jungfrun, som ligger midt i Kalmarsund, er det også muligt. Her overnatter man i enkle shelters – en overnatningsmulighed, der havde premiere denne sommer. Det er på øens nordvestlige side, at man finder shelterpladsen, og i alt er der plads til 12 personer. Man skal huske at booke på forhånd, da området allerede er efterspurgt, men opholdet er ganske gratis. Da området er en nationalpark, er der klare restriktioner i forbindelse med en overnatning. 

Se mere her

 

Image
Sverige, VisitSweden, Blå Jungfrun, ø, natur, sov i pagt med naturen


 

Sov i vildmarken
På Charlottenlunds Vildmarksboende prøver man kræfter med overnatning midt i Smålands vilde natur og bor uforstyrret uden elektricitet eller vand i hytten. Her kan man lægge alle elektroniske hjælpemidler væk og vise børnene, hvordan man levede, da der hverken var strøm, iPads eller mobiltelefoner. Der er tale om en naturperle, hvor fiskeri og afslapning kan afløse hinanden, og hvor kanoture er et hit. 

Se mere her

 

Image
Sverige, VisitSweden, Charlottenlund, vildmark, natur, sov i pagt med naturen


 

Bo i en uldhytte
Midt i den skånske natur ligger Nyrups Naturhotell, hvor man bor i uldhytter (Yurta), som oprindeligt kommer fra Mongoliet. Her er mennesket for alvor i fokus. Vel at mærke det menneske, som ønsker refleksion, fællesskab, ro og natur i en og samme ferie. Stedet er friholdt for elektricitet, rindende vand, varme og internet. Man bor i uldhytter med enkle trægulve, men med rigtige senge, og stedet har et fællesareal med brændeovn. Her tilberedes aftensmaden over bål, og kun lokalt producerede råvarer benyttes. Alle hjælper til, og fællesskabet er i højsædet her. 

Se mere her

 

Image
Sverige, VisitSweden, uldhytte, Yurta, natur, sov i pagt med naturen


 

Overnat i svampe eller træstubbe
På Norrqvarn hotell och Konferens er det især børnene, der får en på opleveren. Her bor man som trolde i svampe og træstubbe, og stedet ligger lige ved siden af den smukke Götakanal. Kunstneren, Sören Niklasson, har skabt en eventyrindkvartering, og når de små er godt underholdt, er de voksne det som bekendt også. Stedet byder også på restaurant, der serverer god morgenmad, frokost og middag, og når man er færdig med at udforske de magiske svampeboliger, kan man leje cykler og kanoer til den smukke natur – eller gå i sauna.

Se mere her 

 

Image
Sverige, VisitSweden, Norrqcarn, svampehytte, træstubhytte, natur, sov i pagt med naturen
Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her