Kom hurtigere gennem betalingsanlæggene sydpå. Foto: Anne-Vibeke Isaksen

Tips og teknik

Slip hurtigere gennem betalingsanlæg sydpå

Slip for kø og spar tid ved betalingsanlæggene, når du er på campingferie i Frankrig, Spanien, Portugal og Italien med en bizz. Find ud af hvordan lige her.

Af Torben Brandt

Alle, der har kørt på de europæiske veje, kender til irritationen over at holde i kø ved det manuelle betalingsanlæg, mens de lokale drøner igennem det automatiske anlæg med deres lokale bizz i forruden.

Men du kan også købe en bizz hos selskabet APRR - og med den i forruden kan du køre direkte gennem betalingsanlæg i Frankrig, Spanien, Portugal og Italien. Bizz’en har navnet ”topEurop”.

APRR har opdelt det, så en bizz til Frankrig, Spanien og Portugal koster et engangsbeløb på 15 euro for at aktivere bizz’en. Derudover koster det 1,70 euro i Frankrig og 2,40 euro i Portugal og Spanien per løbende måned, bizz’en bruges. De måneder, bizz’en ikke bruges, koster det ikke noget. Dertil kommer udgiften til de kørte strækninger.

Vil du have en bizz, der både dækker Frankrig, Spanien, Portugal og Italien, er engangsbeløbet 19 euro. Også her koster det 1,70 euro i Frankrig per løbende måned, bizz’en bruges, mens beløbet i Spanien, Portugal og Italien er 2,40 euro. Dertil skal lægges udgiften for de kørte strækninger.

APRR driver 2.323 km motorvejstrækninger i Frankrig, men bizz’en virker også på de veje, firmaet ikke har ansvaret for. Dog skal man forvente en lille forsinkelse, før bommen åbner på de veje, APRR ikke selv står for.

Du kan læse mere om topEurop-bizz’en på nedenstående link, hvor det også er muligt at bestille en bizz og få den sendt hjem. Som det ofte er i Frankrig, er siden desværre kun på fransk.

http://www.aprr.fr/fr/telepeagelibert/particuliers/offre-topeurop