Østrig, St. Ulrich am Pillersee, badning, bjerge, oplevelser, sommer, sommerferie

Skønne sommeroplevelser i Østrig

Uanset om du er til aktiv ferie, historie, natur, afslapning eller kunst, så har Østrig noget for dig og din familie. Få inspiration til din campingtur i Østrig.

Edelweiss-Alm – en spændende tur tilbage i historien 
På et højtliggende plateau, et godt stykke over Wagrain og Kleinarl, finder man Edelweiss-Alm. Med skov til den ene side, en lille sø til den anden og bjergene i baggrunden er det svært at forestille sig en mere idyllisk adresse, og både sommer og vinter kommer gæster til for at stille sult og tørst. Men Edelweiss-Alm er ikke blot et populært spise- og afterskiingsted, man har også indrettet et levende museum.
 
Et sommerbesøg på Edelweiss-Alm er en rejse tilbage i tiden. Tilbage til dengang, hvor arbejdet i marken foregik med håndkraft, og hvor hjælpemidlerne var enkle og primitive. Fra maj til oktober inviterer Edelweiss-Alm til rundvisning, og gæster ser, hvordan man i gamle dage dyrkede jorden og forarbejdede råvarerne. Efter rundturen, hvor alle kommer forbi køkkenet og kan se stenovnsbrød blive bagt, kan de voksne slappe af med en kold forfriskning på terrassen, mens de yngste kan fortsætte i Edelweiss-Alms børne-zoo. 
 
Læs mere om Edelweiss-Alm

 

Image
Østrig, Edelweiss-Alm, mad, børn, oplevelser


Eventyrlystne børn og voksne i centrum
Klatring om mandagen, op i bjergene om tirsdagen, onsdag byder på ekspedition i vildmarken, mens torsdag lokker med tur på mountainbiken. Mulighederne er mange i det skønne Kleinwalsertal, for her tilbyder ”Burmis Abendteuerferien” en række varierede aktiviteter, der tilgodeser alle i familien.

Går ferien til Kleinwalsertal, vil det være et hit for børnene at deltage i Burmis sommerprogram, for det afvikles dér, hvor det er allermest spændende og dragende – midt i det smukke alpine landskab. Burmis eventyrprogram, der kører fra 5. juni til 10. september samt fra 2. oktober til 3. november, er meget bredt. Der lægges ikke bare vægt på, at gæsterne får en unik naturoplevelse, men også at alle får god motion samt inspiration på det kreative område. Deltager man i hele programmet, der starter mandag morgen og slutter fredag middag, er der både en formiddags- og en eftermiddagsaktivitet, og flere af dagene kan man endda vælge mellem to forskellige formiddagstilbud. Men det er naturligvis også muligt at koble sig på udvalgte aktiviteter.

Er man til sport og eventyr, byder programmet blandt andet på klippeklatring. Her introduceres børnene for de basale teknikker, og de lærer om sikkerhed samt udstyr. En anden spændende mulighed er de mountainbiketure, der ledes af professionelle guider i det kuperede terræn. Der afvikles også begynderkurser i rappelling, og det helt store kick fås på Flying Fox-banen, hvor man via stålwire suser ud over den vandfyldte slugt, Schwarzwasserbach. 

Hvis hele familien skal have en fælles oplevelse, er turene i vildmarken populære. Her lærer deltagerne at følge spor, fremstille egne redskaber og tænde bål uden hjælpemidler. Et andet lærerigt familiearrangement er plante- og krydderituren, hvor en stedkendt guide fortæller om terrænets flora. Deltagerne lærer blandt andet om, hvilke planter der er spiselige, og hvilke der har helbredende kraft, og turen slutter med, at alle fremstiller egne olier, balsam og kryddersalte.     

Læs mere om Kleinwalsertal

 

Image
Østrig, Kleinwalsertal, Burmis eventyrprogram, sommer, oplevelser, sommererie

 
Kitzbüheler Alperne – et ferieparadis for hele familien
En af Østrigs populære helårsdestinationer er Kitzbüheler Alperne. De består blandt andet af områderne ved Hohe Salve, Brixental, PillerseeTal og St. Johann. Overalt i det store område finder sommergæster det, der skal til for at gøre ferien perfekt – smukke bjergscenerier, et utal af aktivitetstilbud samt mulighed for afslapning, wellness og gastronomi.

En af de populære attraktioner er oplevelsesområdet Hexenwasser i Söll. Vand er det gennemgående tema, og ved de forskellige stationer kan man blandt andet smage på vandet, lege med hvirvler og strømme samt lave sine egne små eksperimenter, f.eks. ved at bygge dæmning. I Hexenwasser aktiveres alle sanser. I bageriet kan man smage sit eget brød, ved klangstationen lærer man om lyd og rytme, og på barfodsstien aktiveres følesansen på en tur, hvor der trædes på forskelligt underlag. 

Men ikke bare Hexenwasser i Söll lokker familier til. I nærheden af St. Johann finder man Kletterwald Hornpark, i Westendorf ligger opdagelsesparken Alpinolino, og i Waidring kan man besøge Triassic Park og blive blive klogere på dinosaurer og jordens urtid.

Turistbureauerne i Kitzbüheler Alperne arrangerer vandringer flere gange ugentligt hen over sommeren. Turene ledes af lokalkendte guider, der kender bjergenes hemmeligheder, så programmet byder blandt andet på tur til det sagnomspundne Wildseeloder, vandfaldet ved Eifersbach samt bjerglabyrinten Teufelsgasse.
 
Læs mere Kitzbüheler Alperne

 

Image
Østrig, Brixental, børn, vand, oplevelser, sommer, sommerferie

 
Grafittikunst i Linz
Europas næstlængste flod, Donau, slynger sig elegant gennem Linz, og tager man en sejl- eller spadseretur langs flodens bredder, venter en stor overraskelse i industrihavnen. I et lidt nedslidt område ved siden af skibsværftet har kunstnere fra hele verden skabt nyt liv ved at udsmykke betonmure, pakhuse og containere i hidsige farver og med spændende motiver. 

Det udendørs galleri, Mural Harbor, er en af Linz’ største seværdigheder, og der arrangeres guidede ture rundt blandt kunstværkerne. Og turens gæster har oven i købet mulighed for selv at forsøge sig som kunstnere, da rundvisningen slutter med et lynkursus i graffitimaling. Giver lynkurset blod på tanden, tilbyder den kendte graffitikunstner, Lord Shed, en femtimers workshop, hvor man med en dåse spraymaling i hånden kan fordybe sig i den specielle kunstart – endda på lovlig vis.
 
Læs mere Mural Harbor

 

Image
Østrig, Mural Harbor, sommer, sommerferie, oplevelser, kunst, grafitti, Donau

 

Find campingpladser i Østrig

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her