Nye dæk

Skal jeg købe nye dæk?

DCU-medlem Mogens N. Nielsen spørger, om han skal købe nye dæk, da han har en tysk Tempo 100. Hans campingvogn er ikke Tempo 100-godkendt i Danmark

Mogens Nygaard Nielsen:

Jeg er blevet oplyst af en campingforhandler, at når min tyske Tempo 100 er godkendt, så skal alle betingelser for opfyldelsen også være fuldt på højde med disse, når jeg kører i Danmark.

Mine dæk er fra 2015 uge 15 og er dermed for gamle til Tempo 100 i Tyskland. Jeg skal ikke til Tyskland i år og vil derfor gerne bare køre rundt i Danmark og derfor vente med at købe nye dæk.

Forhandleren siger, at jeg skal købe nye dæk, da jeg har en tysk Tempo 100. Er det rigtigt? Kan jeg eventuelt  nøjes med at overstrege det tyske Tempo 100, eller skal jeg fjerne skiltet? Min campingvogn er ikke Tempo 100-godkendt i Danmark.

 

Stefan Rosendal, teknisk rådgiver i DCU-Huset:

Stefan RosendalDu skal ikke fjerne dit tyske 100-mærke – eller anskaffe nye dæk, hvis du alene skal køre i Danmark.

Det er rigtigt, at DCU, af flere omgange, har forhørt Færdselsstyrelsen om gensidig anerkendelse mellem tysk Tempo 100 og dansk Tempo 100, så du blot havde et Tempo 100-mærke på campingvognen.

Men endnu er der ikke en aftale om en fælles anerkendelse af Tempo 100-reglen mellem de to lande. Det er måske det, forhandleren har fået galt i halsen?

Men der er ingen krav til nye dæk eller at fjerne det tyske Tempo 100, fordi du alene kører i Danmark. Hvis du ønsker at køre 100 km/t på danske motorveje, jamen, så kræver det et registreringssyn og et Dansk Tempo 100 syn.

Ved Applus får du som DCU-medlem 10 % rabat på syn og alle øvrige Applus produkter, hvis du viser dit DCU-medlemskort.  

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her