Grafik: Rikke Steenstrup

Tips og teknik

Skal jeg købe nye dæk?

Et medlem af DCU vil gerne vide, om han skal købe nye dæk til til sin campingvogn, der er godkendt til Tempo 100 i Tyskland, så længe han kun kører rundt i Danmark. DCUs mangeårige tekniske rådgiver Stefan Rosendal svarer her.

Jeg er blevet oplyst af en campingforhandler, at når min tyske Tempo 100 er godkendt, så skal alle betingelser for opfyldelsen også være fuldt på højde med disse, når jeg kører i Danmark. Mine dæk er fra 2015 uge 15, og de er dermed for gamle til Tempo 100 i Tyskland. Jeg har ikke planer om at køre til Tyskland - jeg vil bare gerne køre rundt i Danmark her og nu og derfor vente med at købe nye dæk. Forhandleren siger, at jeg skal købe nye dæk, da jeg har en tysk Tempo 100. Er det rigtigt? Kan jeg eventuelt  nøjes med at overstrege det tyske Tempo 100, eller skal jeg fjerne skiltet? Min campingvogn er ikke Tempo 100-godkendt i Danmark.

Du skal ikke fjerne dit Tyske 100-mærke – eller anskaffe nye dæk, hvis du alene skal køre i Danmark. Det er rigtigt, at DCU af flere omgange, har forhørt Færdselsstyrelsen om gensidig anerkendelse mellem tysk Tempo 100 og dansk Tempo 100, så du blot havde et Tempo 100-mærke på campingvognen. Men der eksisterer endnu ikke en aftale om en fælles anerkendelse af Tempo 100-reglen mellem de to lande.
Det er måske det, forhandleren har fået galt i halsen? Men der er ingen krav til nye dæk eller grund til at fjerne det tyske Tempo 100, hvis du alene kører i Danmark. Hvis du ønsker at køre 100 km/t på danske motorveje, jamen, så kræver det et registreringssyn og et Dansk Tempo 100-syn
.
Ved Applus får du som DCU-medlem 10 procent rabat på syn og alle øvrige Applus produkter, hvis du viser dit DCU-medlemskort.