Sverige, børn, sommerferie, ferie, rejser, oplevelser, Little Rock Lake Zipline

Sjov sommerferie i Sverige for børn

Sov i trætoppe, spring for livet, mød Frode Får og oplev en regnskov på et besøg hinsidan.

Hvis børnene er glade, er mor og far det som regel også. Og det er der gode muligheder for i Sverige denne sommer. En vild svævebane med overnatning i trætoppe (skycamping) er gjort klar til børnenes indtog i Växjo. De springer for livet i Varberg i den store trampolin-park BounceCamp, hvor både familier og klubber er velkomne. Og en vaskeægte regnskov åbner i Göteborg, hvor eksotiske planter og dyr kan opleves. For de yngste bliver der ekstra sjovt i Skånes Djurpark, da den populære figur Frode Får flytter fra England til netop dyreparken i Skåne med egen bondegård og langt traktorspor. 

 

Image
Skånes Djurpark, dyrepark, Skåne, Sverige, Frode Får, rejser, børn, ferie, sommerferie

Frode Får får sin egen bondegård
Har man sammen med poderne set det populære børnekanal, Ramasjang, ved man, hvor vigtig en figur som Frode Får er. Nu får han for første gang sit helt eget land i den virkelige verden, nemlig i Skånes Djurpark, som ligger uden for Höör. Og der er god plads til ham, de andre får og hunden Blitzer, for hele 20.000 kvm er omdannet til en rigtig bondegård med jordbrug, hvor kørsel på traktor på en 250 meter lang traktorbane kan prøves. Frode Får, vennerne og Blitzer er kendt for at blive deres sande jeg, når bondemanden kigger væk, og det giver mange finurlige oplevelser for dem og de besøgende i parken. 

Skånes Djurpark er den største i verden, hvad gælder nordiske dyr og giver bl.a. tag over hovedet på vildsvin, elge, bjørne, gråsæler og husdyr af gamle nordiske racer. Parken har mere end 85 forskellige arter. Dette års sæson er i det hele taget begyndt positivt for Skånes Djurpark, som har fordoblet salget af sæsonkort og allerede haft et rekordstort antal besøgende. 

Læs mere om Skånes Djurpark

Växjö i fugleperspektiv
Midt i de dybe, smålandske skove ligger Little Rock Lake Zipline. Svævebanen i trætoppene er den længste af sin art i Nordeuropa, og frem mod denne sommer er f.eks. Kamikaze-banen forlænget med henholdsvis 388 meter og 211 meter. Besøgende får med andre ord serveret et fugleperspektiv fra Kamikaze-banen, som er designet til de meget modige, da der opnås en tophastighed på 75 km/t. Men mindre kan også gøre det, og yngre børn vil nok finde den grøn-blå bane, som er blevet forbedret, rigtig sjov. Nu kommer man op i en max-højde på 20 meter. Tør man ikke ’zippe’, men kan man lide gode udsigter, tilbyder Little Rock Zipline et udkigstårn i 17 meters højde med en spektakulær udsigt. 

En gåtur i trætopshøjde på en hængebro fra tårn til tårn er også muligt, hvor man går i 17 meters højde. Og har man mod på mere, har Little Rock Lake Zipline såmænd også gjort det muligt at overnatte i højderne. Stedets eksklusive skycamping tilbyder en nat i pagt med naturen i tårnværelser med opholdsrum, senge, toilet og håndvask, og der er også sørget for elvarme, køleskab og elkedel. 

Læs mere om Little Rock Lake Zipline

Spring for livet i Varberg
Der er næsten ikke den have i Danmark, som ikke har en trampolin stående. Og der er ikke det barn, der ikke kan lide et par hop og krumspring på en sådan. BounceCamp i Varberg i Halland har taget konsekvensen af megatrenden og byder op til hop, flikflaks og saltoer i en trampolin-park med et hav af trampoliner og skumgrave, som giver en blød landing i bløde skumpuder. BounceCamp henvender sig især til børn og unge, der ønsker at træne hop og tricks, men også til gymnastikforeninger, klubber, skateboardere, slopestyle-skiløbere og snowboardere samt til parkour-udøvere, så det er bare med at komme afsted. BounceCamp kan også arrangere træningslejre i sommerferien. 

Læs mere om Bouncecamp

En regnskov åbner i Gøteborg
Regnskovsområderne i verden reduceres løbende, og derfor ønsker man i Gøteborg at sætte fokus på netop det med en ægte regnskov i miniformat i Universeum. Her kan I opleve et tropisk område med træer, hængebroer i forskellige niveauer, dyr og eksotiske planter, som netop trives bedst i et regnskovsmiljø. Gæster kan vandre over floder og se frøer og sommerfugle og krybe ind i små grotter og lære alt om regnskovens små mirakler. Universeum er Skandinaviens mest besøgte videnskabscenter og en af de største seværdigheder i Sverige. Missionen i Universeum er at have en positiv indflydelse på børn og unges holdning til videnskab, teknologi og matematik. 

Læs mere om Universum

 

Image
High Chaparral, western-by, cowboy-by, Sverige, park, børn, sommerferie, rejser

Besøg western-by med cowboys, banditter og indianere
High Chaparral er en herlig western-by med cowboys, banditter og indianere. Byen er opført med hoteller, saloons, restauranter og butikker i ægte Wild West stil, og pistolmænd går rundt i gaderne med deres seksløbere i bæltet. Her kan børn (og voksne) i alle aldre spille cowboy og lege, at de befinder sig i USA’s midtvesten i 1870erne. Besøg bl.a. Mamma Dalton Pandekagehus, som serverer lækre pandekager, naturligvis også amerikanske. Der vil bl.a. være en rock and roll-aften med Lucky Luke og Dalton-brødrene på Cheyenne Saloon. 

Læs mere om High Chaparral-parken

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her