Geneve

Sensommertur til Genève 

DCU 3. Kreds byder på en spændende sensommertur til Genève, hvor deltagerne skal bo på en campingplads tæt på Genève-søen.

Tekst redigeret af Torben Brandt  - Foto Ole Frankfurth

Hvis du ikke har nogen planer i dagene fra 3. til 14. september, er du velkommen til at tage med 3. Kreds til campingpladsen La Colombière i Neydens, som bliver udgangspunkt for en spændende sensommertur til det sydvestlige hjørne af Schweiz.

Pladsen ligger for enden af Genèvesøen, kun ca. 6 km fra Genève, som er den næststørste by i Schweiz og grænseby mellem Schweiz og Frankrig. 
 

Kendt springvand

Det skorter ikke på ting at foretage sig i Genève. Ved havnepromenaden kan man f.eks. gæste nogle af de mange gode cafeer, mens man betragter det kendte Jet d’Eau-springvand, som sprøjter vand op i en højde på 140 meter.

Genève har mere end 20 parker i byens centrum. På den østlige side ligger eksempelvis den engelske have Flower Clock, som er en hyldest til urindustrien, hvor der er lavet en urskive af mere end 6.500 blomster, som udskiftes i årets løb.

Tidligere var byen fransk og mange franskmænd arbejder stadig i byen. Genève huser desuden mange internationale organisationer, bl.a. FN med WHO, Røde Kors og ILO. 30 % af alle arbejdere i byen er udlændinge.
 

Besøg i den gamle bydel

Genèves gamle bydel er en labyrint af brobelagte gader og stræder med cafeer, butikker og historiske seværdigheder, reformations-muren i den smukke Bastionspark samt Plains Palais Cemetery, som er en fredelig oase midt i byen.

På turen er der planlagt en rundtur i den gamle bydel.

5 km fra byens centrum ligger Mont Salève, hvorfra der går en svævebane til et udsigtspunkt 1.380 meter over havets overflade.

Ikke langt fra campingpladsen ligger den smukke by Annecy, som ligger ud til en af verdens reneste søer, og som også kaldes ”Alpernes Venedig” på grund af de mange kanaler, der gennemskærer byen.

Ude i en af kanalerne ligger det berømte Palais de I’Île, som er et palads bygget i 1200-tallet, og som også har været både domshus og fængsel.

 

Palais de I'lle
Paladset Palais de I’Île ligger midt ude i vandet og er den mest fotograferede seværdighed i Annecy. 
 

I Annecy ligger en af verdens mest betydningsfulde kirkeklokkeproducenter, Christoph Paccard Fonderie de Cloches, som har produceret over 125.000 bronzeklokker gennem syv generationer til kirker og tårne.

Denne fabrik skal besøges på turen, ligesom der også er planlagt en sejltur på den smukke Annecy-sø.

Europas højeste bjerg, Mont Blanc på 4.807 meter, ligger i alperne, hvor et af de kendteste skiområder Chamonix, som var værtsby for det første vinter-OL i 1924, ligger.

Selve byen er et spændende at besøge både sommer og vinter, og der er indlagt en rundtur i byen med tid til at nyde udsigten.

Og når nu man alligevel er i byen, er der planlagt en smuk tur med tog op til Mer de Glace, hvorfra der er mulighed for at gå eller tage svævebanen ned til Europas største isbræ, hvor der er lavet en isgrotte, som fornyes hvert år.

 

Isgrotte
Der er lavet en isgrotte ved Europas største isbræ, som også skal besøges på turen. 


Det er også muligt at tage en vandretur op til et udkigspunkt højere oppe, hvor der er en fantastisk udsigt over bjergene.
 

Vin fra Schweiz

At Schweiz også er vinproducent, er måske en overraskelse for nogle, hvilket måske skyldes, at kun cirka 2 % af den schweiziske vin eksporteres.

Men deltagerne får en fornemmelse af det, når de besøger vinområdet Lavaux Vineyard Terraces, som strækker sig ca. 30 km langs den nordlige bred af Genève-søen, fra Chillon Castle lige syd for Montreux til den østlige udkant af Lausanne i hjertet af kantonen Vaud.

Vinmarkerne består af smalle, lange terrasser støttet af stengærder, hvor de ældste kan dateres tilbage til det 11. århundrede. Området er i dag udnævnt til Unesco-verdenskulturarv.

Tæt på vinmarkerne ligger Gruyère, der blandt andet er kendt for sine oste og ostefabrikker. Byen er også på Unesco-listen og skal naturligvis besøges på turen. I byen ligger også Caillers chokolademuseum, som også er værd at besøge. 

 

Udsigt over søen

5 km fra byens centrum ligger Le Salève, et højdedrag på ca. 1.300 meter over havets overflade, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Genève-søen og byen.

Her er også rig mulighed for nogle rigtig gode vandreture, mens de trænede cyklister kan boltre sig på ture med stigninger på op til 12 %. Der er flere gode restaurationer i Le Salève, hvoraf nogle har udsigt til Mont Blanc.
 

Turen kort fortalt

I alt indeholder turen 11 overnatninger, fire busture, tre middage med drikkevarer for egen regning og tre gange picnic.

Alle indgange er betalt. Det endelige program og prisen for herlighederne bringes i Camping-fritid 4, der udkommer fra 18. april. Indtil da kan du følge med på 3. Kreds’ hjemmeside på dcu.dk, hvor der løbende vil komme opdateringer.

Tilmelding sker på kredsens hjemmeside i perioden fra 18. april til 2. maj.

Har du spørgsmål til turen, kan du kontakte turlederne på nedenstående telefonnumre eller e-mails:

  • Ole og Lis Frankfurth, Tlf: 24273831 Mail: ole@frankfurth.dk
  • Tonni og Anni Andersen, Tlf: 40987309 Mail: tonni.anni@hotmail.com

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her