Attraktion, Odense ZOO, zoo, Odense, Odense City Camp, seværdighed, løvekillinger

Se løvekillingerne lege i Odense ZOO

Når du camperer på DCU Odense City Camp eller en af områdets andre skønne campingpladser, er der kommet en ny nuttet attraktion. Tre små løvekillinger leger nemlig med deres mor i den nærliggende Odense ZOO.

I marts blev Odense ZOO tre raske løvekillinger rigere – en han og to hunner. Løvekillingerne har opholdt sig i stalden med løvemor, hvor de har haft fred og ro til at lære omgivelserne at kende. Nu kan ZOOs gæster være heldige at få et glimt af de søde løvekillinger igennem glasindkigget til løvegrotten.

Erfaren løvemor
– Vi kan se at ungerne ser rigtig fine og sunde ud, udtaler zoolog Nina Collatz. 
Løvekillingernes mor er en erfaren mor, da det er hendes 3. kuld og passer på dem 24 timer i døgnet. Hun spiser ekstra meget for at kunne die, så killingerne kan vokse sig store og stærke.
En løvinde får løvekillinger ca. hvert andet år – her handler hun efter naturlige instinkter og udvælger et passende sted at føde. Dette sted skal helst være afsides, godt beskyttet og derfor er det meget naturligt, at løvefødsler i Odense ZOO foregår inde i løvestalden, i fred fra flokken og gæster. Ved fødslen er løvekillingerne blinde og har en plettet pels, som gør, at de lettere kan skjule sig i terrænet, når resten af flokken er på jagt.

Gæster har ventet i spænding
Odense ZOOs gæster har ikke haft mulighed for at se de tre løvekillinger indtil nu. Det er vigtigt, killingerne og moderen får mest muligt ro det første stykke tid.
– Det er ikke på samme måde som med en giraf, der helst skal komme på benene efter én time for ikke at være for let bytte for rovdyr, og derfor er sammen med flokken med det samme. Der kan gå nogle uger, før løvekillingerne kommer udenfor og viser sig i anlægget, udtaler zoolog Nina Collatz.
Allerede nu viser løvekillingerne nysgerrig adfærd og bevæger sig lystigt, men varsomt rundt i løvestalden samt løvegrotten. Det vides endnu ikke, hvornår løvekillingerne skal lukkes ud sammen med resten af flokken og kan ses i hele anlægget. Det er først, når moderen og killingerne selv er klar til at bevæge sig ud, at gæster kan opleve de små løver på græs.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her