Undgå mus i campingvognen. Se her hvordan. Foto: Adobestock

Sådan undgår du mus og rotter i campingvognen

Du har måske hørt om medcampister, som har fået vognen raseret af gnavere i løbet af vinterhiet. Her får du DCUs gode råd til, hvordan du undgår det.

- Hvordan undgår vi at der kommer mus og rotter i vores campingvogn? Og hvordan kommer de egentlig ind?

- Ofte ser vi mus og rotter klatre op ad moveren eller støttebenene og dén vej op gennem vognens tvangsudluftninger – og ved campingvognens inddækning ved inderskærmen. Musene gnaver gange i vognens bolstre, spiser tekstiler og gardiner. En enkelt gnaverfamilie kan rasere og totalskade en campingvogn på ingen tid. Ikke alene gnaver musene og rotterne i alt – deres tis skader faktisk ligeså meget. Urinen er altødelæggende, og vognene er vanskelige at duftsanere efterfølgende.

Den almindelig husmus kan hoppe 30 cm, og Danmarks største mus, halsbåndsmusen, som også kaldes springmusen, kan springe en hel meter op.

Campingvognens tvangsudluftningsrør er 250 mm og ca. 30 mm i diameter, som musene eller rotterne kan forcere, hvis ikke der sidder et trådnet som forsvar mod gnaverinvasion. Det er helt almindeligt pvc-rør, som let musesikres med et volièrenet med en maskestørrelse på 6 mm eller mindre i galvaniseret tråd. Fås i byggemarkeder til ca. 100 kr. Og det er en god investering.

Derudover er det altid en god idé at besøge sin campingvogn i vinterhi'et, lufte ud og holde øje med den i løbet af vinteren.

Husk også at tjekke dine forsikringer. Det er nemlig ikke alle forsikringer, der dækker direkte skader pga. mus og rotter.
 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her