Fortelt, pak forteltet ned, nedpakning af fortelt, sæsonafslutning, gode råd, vinter

Sådan pakker du forteltet ned til vinteren

Det betaler sig at være grundig med rengøring og eftersyn, når teltet skal pakkes ned til vinteren.

Når sæsonen går på hæld, og forteltet skal nedtages efter adskillige måneder under åben himmel, er her en række gode råd til, hvordan det bedst kan gøres.

 1. Tjek teltet igennem inden nedtagning, da det er nemmere at spotte rifter, dårlige syninger og sprungne stroppe, når teltet er opslået. 

 2. Er der synlige fejl, så skriv ned eller tag foto, så det er nemmere at lokalisere for evt. reparation, og husk at reparationer bør afklares i efteråret, og ikke i foråret lige op til påske.

 3. Det er nemmest at skylle teltet grundigt nogle dage, eller ugen inden nedtagning, og evt. benytte Isabella IsaClean-serien til såvel vask som rengøring af vinduer.

 4. Benyt en god dag med tørvejr og ikke for meget vind til nedtagningen. 

 5. Afmonter gardiner og gerne alle gummistroppe hele vejen rundt. 

 6. Alle pløkker tages op og rengøres. De defekte og skæve kasseres. 

 7. Vil du være ekstra god ved de aftagelige sider og fronter, aftages disse og pakkes forsigtigt sammen hver for sig, og meget gerne med nogle aflagte lagner imellem. Allerbedst kan de rulles på et tæpperør, ligeledes med lagner imellem, og så skal I bare se, hvor flotte vinduerne er til foråret. 

 8. Taget bredes ud på græsset, gerne med indersiden udad, for at beskytte den udvendige belægning. Det lægges sammen på tværs, for til sidst at rulle det sammen fra fronten, således at vulsten havner yderst i rullen. 

 9. Læg teltet et ventileret sted, eller pak det i tasken med alt tilbehøret, og opbevar det et sted hvor der er ventileret, og ingen mus.

 10. Tjek alle stænger og aftør disse, så de ikke skubbes våde sammen. En rigtig god beskyttelse vil være at tørre dem over med autovoks og en blød klud (ingen slibemiddel), og tørre dem godt efter således, at de små ridser og galvaniseringen beskyttes af voksen.

Herefter skulle teltet være klar til en ny sæson, og det giver ro i sjælen at vide, at alt er gennemgået og er i orden til den kommende sæson.
 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

 • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
 • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
 • Rabat på attraktioner i hele Danmark
 • Teknisk rådgivning
 • Rabat på service hos DCU Servicecentre
 • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her