Så billigt kan du campere i sommerferien

Så billigt kan du campere i sommerferien

Et stramt budget betyder ikke nødvendigvis, at du må droppe sommerferien med familien, for du kan nå langt ved at låne dig frem og finde en billig campingplads i dit nærområde.

Tekst: Torben Brandt

Hvis privatøkonomien er stram, risikerer sommerferien som noget af det første at blive sløjfet, fordi den ikke er et absolut must.

Men måske behøver det slet ikke at gå sådan, for med venners hjælp og lidt snusfornuft kan du få en både billig og rigtig god campingferie.

Læs også regnestykket nederst i artiklen, hvor du kan se, hvor hurtigt et medlemskab er tjent hjem - og prisforskellen på at være medlem af DCU og ikke medlem. 

 

Overvej singlecamping

Er du enlig forælder med barn eller børn, kan du overveje singlecamping, som flere af landets campingpladser har på programmet i udvalgte uger af sommerferien.

Alle pladser med singlecamping sigter på skarpe priser for singlerne og deres børn. Prisen afhænger blandt andet af familiens størrelse, tidspunkt på sommeren, om du selv medbringer telt/campingvogn, eller om du skal leje det på campingpladsen. Det billigste er naturligvis at medbringe mest muligt selv.

I nogle af singlecampingtilbuddene er adgang til diverse forlystelser inkluderet i prisen, hvilket gør det vanskeligt at sammenligne tilbud og priser. Skriver du singlecamping i søgefeltet på Google, kommer der en række muligheder frem, som du kan vælge imellem.

Lån mest muligt

Uanset om du vil på singlecamping eller tager af sted på egen hånd, er der mange penge at spare ved at låne sig frem. Måske kender du nogen blandt familie og venner, der ligger inde med et familietelt, som de ikke skal bruge til sommer, og alternativt kan du høre dine kontakter på Facebook, om nogen vil låne et telt ud en uge eller to i ferien mod et par flasker god vin.

Har du ikke mulighed for at låne, kan du overveje at købe brugt, men du kan naturligvis også spendere penge på et nyt telt, som fås i mange størrelser, kvaliteter og priskategorier. Telte til 3-4 personer kan fås fra cirka 1.000 kr.

Tag cyklen

Den billigste måde at transportere sig på er at cykle. Cykelferie kræver dog, at formen er anstændig, ligesom alle familiemedlemmer skal have en cykel, hvilket i sig selv kan være en bekostelig affære, hvis de skal anskaffes til lejligheden. Samtidig stiller cykelferie visse krav til udstyret, fordi det hverken må fylde eller veje for meget, og den slags koster. Men har I cyklerne, og hvis I har eller kan låne campingudstyret, er det en både hyggelig og billig måde at holde ferie på.

Alternativt kan I køre i bil til en campingplads, der ligger i overskuelig afstand fra hjemmet, så I sparer på brændstoffet. Har I egen bil, kan I pakke den med det nødvendige habengut og derpå bruge den så lidt som muligt. Har I ikke egen bil, er det også her oplagt at høre familie og venner, om I kan låne en bil – alternativt om nogen kan tilbyde et lift til campingpladsen mod en mindre betaling.

Har I ikke selv campingudstyret så prøv at låne luftmadrasser, soveposer, bord og stole og kogegrej.

Hvis I ikke har bil eller cykler med på ferie, vil det være klogt at vælge en campingplads i gåafstand fra bymiljø og vand.

 

DCU-medlemmer sparer mest

Er du medlem af Dansk Camping Union, kan du spare ekstra meget på campingferien, dels fordi du får 30 % rabat på overnatningstaksten på alle 20 pladser, dels fordi børn og børnebørn under 12 år bor gratis. Har I hund, kommer den også gratis med på ferie.

DCU tilbyder desuden sine medlemmer en række fordele, så medlemmerne får rabat på f.eks. færgeoverfarter, indgang til forlystelsesparker, værkstedsregningen, restaurantbesøg og meget mere.

Derudover har DCU cirka 90 danske fordelspladser, hvor du som DCU-medlem sparer minimum 15 % på overnatningstaksten. I udlandet er der cirka 400 fordelspladser, der giver rabat.

 

LÆS MERE OM DCU MEDLEMSKAB

 

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her