gas, testpunkt

Regulatorudskiftning er ikke et krav

Det er ikke et krav, at en regulator skal udskiftes ved serviceeftersyn af en campingvogn, som DCU fik skrevet i nyhedsbrevet. Det understreges nu af Sikkerhedsstyrelsen.

Skal der være en fastmonteret prøvestuds/testpunkt på gasinstallationen i en campingvogn? Det spørgsmål har der hersket en del forvirring omkring, men nu skærer Sikkerhedsstyrelsen igennem.

”Det er ikke et krav, at en regulator skal udskiftes ved serviceeftersyn af en campingvogn. Det er dog et krav, at man kan kontrollere, at gasinstallationen i en campingvogn er tæt, og at der ikke er for stort tryktab. Men der er ikke krav om en bestemt metode til at kontrollere det. Det er således ikke et krav, at der skal være en fastmonteret prøvestuds”, lyder det i en information fra Sikkerhedsstyrelsen.  

Nye regler

Der kom i 2016 nye regler for regulatorer, hvor standarden DS/EN 16129:2013 skal følges. Hvis en campingvogn er indregistreret efter 1. januar 2016, skal man følge de nye regler. De betyder blandt andet, at der er flere metoder til samle regulatoren og vognens faste installation, og man må ikke kunne afmontere regulatoren i åben tilstand.

Hvis en campingvogn er indregistreret i 2015 eller tidligere, skal de nye regler kun følges, hvis der er brug for at udskifte regulatoren.

På Trumas Duo Control-regulator sidder der dog allerede et testpunkt, og det samme er tilfældet, hvis du køber hos Kosan Gas, hvor alle regulatorer og omskiftere leveres med et integreret testpunkt.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her