Storebælt

Priserne stiger en smule over Storebælt

Men du kan spare mange penge ved at betale med nummerplade eller BroBizz frem for med kontanter eller betalingskort.

Tekst Torben Brandt  

Inflationen betyder, det bliver en lille smule dyrere at køre over Storebæltsbroen i 2024, end det var sidste år.  Dyrest er det for alle vogntyper at betale med betalingskort eller kontanter, hvorimod det er betydeligt billigere at have automatisk betaling via enten bizz eller en nummerpladeaftale, hvor du desuden kan glæde dig over at slippe for køen ved betalingsanlægget.   Kører du over med en bil på 3-6 meter uden anhænger, stiger prisen med fem kroner fra 270 kr. til 275 kr. Har du derimod en aktiv bizz eller en aktiv nummerpladeaftale, skal du i år betale 196 kr. mod 192 kr. året før for at køre over med en bil på 3-6 meter. Du sparer således 79 kr. med en automatisk betalingsaftale i forhold til at betale med kort eller kontanter.  Kører du over med bil og campingvogn, stiger prisen fra 410 kr. til 420 kr. med kort eller kontanter, mens stigningen går fra 292 kr. til 299 kr., hvis du har en bizz eller nummerpladeaftale. Her er besparelsen således 121 kr. med automatisk betaling.   

Få en Storebælt autocamperaftale  

For autocampere med en totallængde over seks meter, men ikke over 10 meter, med en totalvægt på maks 3.500 kg er det billigste at ansøge om en Storebælt autocamperaftale som supplement til din bizz eller nummerpladebetaling. Så er du sikker på at opnå den billigst mulige pris, og samtidig kommer du hurtigt gennem betalingsanlægget. Opmålingen af vognens længde og højde foregår automatisk og inkluderer udstyr som f.eks. cykelstativ, anhænger og tagboks.  

I 2024 er priserne for en autocamper med en totallængde over seks meter med en totalvægt på højst 3.500 kg 620 kr. med kort eller kontanter, mens den er 589 kr. med bizz eller nummerpladebetaling. Hvis du derimod har en autocamperaftale som supplement til din bizz/nummerpladeaftale, slipper du med 292 kr. pr. vej, hvilket er samme pris som sidste år. Vær opmærksom på, at du skal have en bizz eller en nummerpladebetaling for at kunne oprette en autocamperaftale, og hvis du har en anhænger bag din autocamper og dermed overstiger 10 meter i totallængde, kan du ikke få rabatprisen på 292 kr. 

 For autocampere op til seks meter med en totalvægt på højst 3.500 kg er prisen 270 kr. med kort eller kontanter, mens den er 192 kr med bizz eller nummerpladeaftale.  Er din autocamper over 3.500 kg i totalvægt og over 10 meter lang, er prisen 985 kr. med kort eller kontanter og 936 kr. med bizz eller nummerpladeaftale. Det er en lille stigning i forhold til sidste år, hvor priserne var henholdsvis 960 kr. og 912 kr.  

Du kan læse mere om priserne på storebaelt.dk 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her