Flotte ser træerne ud om efteråret, men bladene gør vejene glatte. Foto: Rasmus Schønning

Pas på de farlige efterårsveje

Det regnfulde efterårsvejr med mange blade på vejene kræver, at du er ekstra opmærksom, når du kører. Få her gode råd til, hvordan du kører sikkert

Af redaktionen

Styr sikkert igennem visne blade
Et typisk efterårsfænomen er de mange visne blade, der falder ned på vejen. Vejene kan visse steder udvikle sig til sande rutsjebaner i kombination med regnen, der får bladene til at klumpe sig sammen. Men også jord på vejen får samme effekt som visne våde blade. Nemlig isglatte veje, bare uden is.
Kører du over visne blade eller jord på vejen, så tag foden fra gaspedalen, undgå at bremse og styr i stedet for, så bilen ikke kommer ud af kontrol.

Undgå at bremse på våde veje
Akvaplaning forekommer ikke sjældent i regnfuldt efterårsvejr. Risikoen for at opleve en rutsjetur på en sø af vand stiger med høj fart, slidte dæk og eventuelle sporkørte veje. Et godt råd er at lade farten løbe af bilen og at styre i stedet for at bremse.

Tjek bilens lygter
Tjek, at bilens lygter lyser korrekt. Rens lygteglassene regelmæssigt og sørg for, at bilens ruder er rene, både inde og ude. Tågelygter må som udgangspunkt kun anvendes i tåge og under kraftig nedbør. Når det igen bliver bedre sigt, så sluk tågelygten, så den ikke blænder.

Kører du med sommerdæk, så husk at få dem skiftet til vinterdæk.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her