Hippier på vej til Nordkap

På jagt efter eventyr

En gruppe eventyrlystne schweizere og tyskere boede på DCU-Camping København – Absalon for en enkelt nat på vej mod Nordkap i deres gamle, velholdte biler.

Tekst og foto Torben Brandt

 

8.712 km på 16 dage. Det var den strækning, som deltagerne i CAT22 havde foran sig, da de 9. april rejste fra Egerkingen i Schweiz med kurs mod Nordkap og derpå retur mod syd og Egerkingen, hvor de skulle være tilbage 24. april.

 

Skørt eventyr

CAT er en forkortelse for ”Crazy Adventure Trophy”, og 22 symboliserer årstallet, hvor begivenheden finder sted. Gruppen fortæller på sin hjemmeside, at CAT22 er et rally, hvor det hverken handler om fart eller hastighed, men at det er et ”usædvanligt og skørt eventyr, hvor vi får folk til at købe ældre vogne, som næsten ingen vil have mere, pynte dem og opdage lande, kulturer, seværdigheder og veje, som man ellers næppe ville køre på”.

Gamle hippier i ældre biler
Flere af deltagerne overnattede i tagtelte, der var spændt fast på bilens tag, eller i kassevogne med pop-up telte. Andre sov i bilerne.

 

Tur nummer syv

Og det er netop kærligheden til rejser, eventyr og biler af ældre dato, der binder gruppens medlemmer, som primært kommer fra Schweiz og til dels Tyskland, sammen. Gruppen har eksisteret siden 2013 og har i de år arrangeret seks rejser til Marokko, Nordkap, Skotland, Tjernobyl, Tyrkiet og De Baleariske Øer, som består af seks øer, hvor Mallorca, Menorca og Ibiza er de bedst kendte.

Dette års tur var den syvende i rækken for Cat-medlemmerne, og for anden gang stod Nordkap på programmet. CAT22-deltagerne var ikke til at overse, da de på vej fra Schweiz til det nordlige Norge slog vejen ind forbi quickstop på DCU-Camping København – Absalon, hvor vognparken holdt parkeret foran redaktionens vindue. Deltagerne gjorde kun holdt på DCU-pladsen en enkelt nat, for der var ikke meget tid at spilde, for allerede næste morgen var det videre mod Stockholm, hvor de skulle være fremme på den næste campingplads senest klokken 17.

 

Gamle hippier

På et af de gamle køretøjer var der malet blomster i farvestrålende nuancer, og med store bogstaver stod skrevet ”hippie-bus”. Og den betegnelse er ikke helt ramt ved siden af, erkendte en af turens deltagere.

 

Hippier til Nordkap

 

– Mange af os er nogle gamle hippier, der hygger os med at tage af sted sammen på denne her måde, sagde Maya Huber, der kommer fra Zürich i Schweiz, og hvis voksne søn var med på turen og fungerede som webmaster.

Du kan læse mere på catrophy.com.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her