Østrigsk vintercamping i topklasse på Schluga Camping (2/2)

Drømmer du om vintercamping i udlandet, hvor du oplever sneklædte bjerge, vinterhygge, wellness uden at du skal køre bjergkørsel, så er Schluga Camping i Kärnten værd at kigge nærmere på. I denne anden del af artiklen skal der smages på den gode østrigske mad og så skal vi se på hvad der gør en dag på vintercamping til noget helt særligt

Af Anne-Vibeke Isaksen Foto: Rasmus Schønning

Speck, speck, speck

Det herlige ved det østrigske køkken er, at de ikke er så fedtforskrækkede, som vi er i Danmark. En fyldig panering, fede pandekager fyldt med sukker eller et jauserbræt pyntet med pølser og speck, hvor fedtprocenten ikke er at prale af, er bare nogle af de skønne ting, det østrigske køkken byder på.

På alle spisesteder lige fra Nassfeldt til den hyggelige restaurant på selve campingpladsen bliver du mæt. Godt nok er mange retter inspireret af de gode dyder fra Italien, men portionerne er, som kun min bedstemor kunne lave dem.

Du kan også besøge bondegårde, hvor de fortæller om det særlige Gailtaler Speck, hvor grisene går ude hele sommeren og spiser bjergenes varierede vegetation, for derefter at blive tilberedt efter gamle håndværksmæssige dyder.

Det er her, du kan spise med god samvittighed. Det er lækkert, og dyrevelfærden er på plads.

Image

 

Camping Schluga er noget helt særligt - og man føler sig uden tvivl altid velkommen.

Camping Schluga er noget særligt

Vintercamping er noget særligt, og Camping Schluga er ligeså. På en vintercampingtur til denne region vil du opleve Østrig, når det er bedst, på en campingplads, der sætter en dyd i at byde dig velkommen med smil og hygge i fokus. Østrigerne har altid været kendt for et godt gemyt. De er lette at komme i kontakt med og er meget hjælpsomme, så hvis du er nybegynder, så er det et godt sted at begynde.

Hertil kommer, at du slipper for bjergkørsel, fordi campingpladsen ligger nede i dalen. Du skal bare huske at køre over Villach.

Image

Byder dagen på Kaiserwetter, er det bare med at komme ud og nyde naturen, f.eks. på skiløb.​


Den perfekte vintercampingdag

Den perfekte vintercampingdag kan se ud på flere måder, og vejret er naturligvis en medspiller – det er det i øvrigt altid på campingferie.

Hvis det sner hele dagen, kan vi sagtens være inde at hygge os, spille spil og drikke varm kakao hele dagen. Er det godt vejr, det som østrigerne kalder for Kaiserwetter, så er det bare ud af fjerene og ud i naturen. Enten på ski eller på anden vis.

Den perfekte vintercampingdag afsluttes af wellness, god mad og aftenhygge i campingvognen.
 

Kørevejledning

Hamborg, Kassel, München, Villach eller Berlin, München, Villach. Nord for Villach vil din gps formentlig foreslå, at du drejer af ved afkørsel 158 Paternion /Feistritz, men du skal i stedet køre over Villach, selvom ruten er ca. 40 km længere.

Den anden vej er kortere, men går over et meget stejlt bjergpas, hvilket ikke nødvendigvis er sjovt med campingvogn på krogen. Campingpladsen ligger nede i dalen på den anden side.

Vil du ikke have campingvognen med, har campingpladsen også mobilhomes og lejligheder.

Læs mere om Camping Schluga her

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her