Det er denne O-Grill 500 fra bygemarkederne Silvan og Bauhaus, som er blevet tilbagekaldt.

O-Grill 500 fra campingforhandlere tilbagekaldes ikke

Sikkerhedsstyrelsen har tilbagekaldt 0-Grill 500 fra byggemarkederne Bauhaus og Silvan. Tilbagekaldelsen gælder ikke O-Grill, som er solgt hos campingforhandlerne i Danmark.

Den 31.07. meddelte Sikkerhedsstyrelsen, at den tilbagekalder den populære O-Grill 500, som mange campister benytter, når maden tilberedes på campingpladsen. Tilbagekaldelsen gælder udelukkende O-Grill 500, der er solgt i byggemarkeder. Grill solgt hos campingforhandlere er ikke berørt af tilbagekaldelsen.

O-Grill fra campingforhandlerne er ikke omfattet

De O-Grill, som kan købes hos campingforhandlerne, importeres af Camping Agenten i Nibe, og er ikke omfattet af tilbagekaldelsen.

– Det (tilbagekaldelsen, red) gælder IKKE O-Grill 500, 600 og 900T med gasstuds til gasslange, som kan købes hos campingforhandlere. Camping Agenten har ikke noget med de tilbagetrukne O-Grill at gøre, understreger Camping Agenten på sin hjemmeside, campingagenten.dk

Manglende dokumentation fra importøren

Sikkerhedsstyrelsen forklarer i en pressemeddelelse, at O-Grill 500 er blevet tilbagekaldt, fordi ”importøren ikke har kunnet fremvise dokumentation i form af overensstemmelseserklæring og overensstemmelsesvurdering for produktet”, som det formuleres. Samtidig mangler der ifølge Sikkerhedsstyrelsen en række lovpligtige påskrifter på grillen, som heller ikke lever op til kravene om advarselsmærkning og anvisninger på dansk. Desuden er grillen ikke mærket med en række oplysninger, der er afgørende for, at man kan bruge apparatet korrekt og sikkert. Eksempelvis fremgår det ikke, hvilken gastype og hvilket gastryk apparatet anvender. Alt i alt får det Sikkerhedsstyrelsen til at konstatere, at forbrugeren kan ende i en farlig situation ved at bruge apparatet, og derfor tilbagekaldes det.

 

Du kan læse mere om tilbagekaldelsen på https://www.sik.dk/farlige-produkter/gasgrill-1

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her