test- og servicecenter, Vendelbo Vans, autocamper

Nye testcentre for autocampere skyder op

Salget af autocampere stiger, og dermed vokser også behovet for at få vognen serviceret. Det tager DCU konsekvensen af og øger antallet af testcentre for autocampere.

Af Torben Brandt

Der er ikke længere ét, men hele fire testcentre, hvor du som DCU-medlem kan få rabat, når du får din autocamper testet eller serviceret.

Tidligere har DCU haft testcenter for autocampere hos NBC Jels i Rødding, men nu udvides paletten.

– NBC Jels har været en prøveballon, som vi har kunnet evaluere og tilrette vores tilbud ud fra. Det har også givet os mulighed for at undersøge, om vores medlemmer overhovedet efterspurgte dette tilbud, og det har vi kunnet konstatere, at de gør, så nu bliver det bredt ud til yderligere tre testcentre, siger teknisk rådgiver i DCU og tovholder for testecentrene, Stefan Rosendal.
 

Både i Jylland og på Sjælland

Ud over NBC Jels bliver Campingparken i Herning og Vendelbo Vans i Tårs testcentre i Jylland.

– På den måde får vi vores jyske medlemmer dækket godt ind geografisk, siger Stefan Rosendal.

På Sjælland bliver der etableret testcenter for autocampere hos Bijé Fritid & Camping i Helsinge.

– Dermed får vi også et godt tilbud på Sjælland. Samlet set synes jeg, at vi nu har en rigtig fin testcenterdækning til vores autocampister, næsten uanset hvor i landet de befinder sig, fastslår Stefan Rosendal.  
 

Naturlig udvikling

Han siger, at det er naturligt at etablere flere testcentre, fordi der de senere år er kommet flere forhandlere af autocampere på markedet i Danmark.

– Selvom de danske salgstal ikke kan sammenlignes med det øvrige Europa, begynder vi også her i landet at se, at campisterne tager autocamperne mere og mere til sig. Nogle af dem, vi i dag ser i de lidt mindre autocampere, har tidligere kørt i store autocampere, så en del af de ældre autocampister er ikke blevet campingpensionister – de er bare gået ned i størrelse på deres autocamper, siger Stefan Rosendal.
 

Løses under samme tag

For at blive DCU-testcenter skal en række krav opfyldes.

– Der skal være en bremsestand og en vægt, og så skal den fornødne ekspertise naturligvis være til rådighed, fastslår Stefan Rosendal.

På to af værkstederne – NBC i Jels og Vendelbo Vans i Tårs – kan man få serviceret både bodel og motor på testcentret, mens de to øvrige testcentre har indgået aftaler med autoværksteder i nærområdet om servicering af motoren.

– Vi har tilrettet vores testrapporter, så der både er en til bodel og en anden til den mekaniske del af vognen, så man som medlem kan være sikker på, at alt bliver gennemgået efter DCU’s forskrifter, understreger Stefan Rosendal.

Der vil i nær fremtid blive fremstillet testcenterskilte til de værksteder, der er blevet autocampertestcentre. Er værkstedet testcenter for både autocampere og campingvogne, vil det få to skilte hængende på facaden, så medlemmerne ved, at de er kørt ind på et af DCU’s test- og servicecentre.


Som medlem af DCU får du 15 procent rabat på test og service på DCU-testcentre i lavsæsonen fra 1. september til udgangen af februar, mens der gives 5 procent rabat i perioden fra 1. marts til 31. august.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her