Foto: Naturstyrelsen

Ny vandrerute tæt på DCU-Camping Hesselhus

Den nye vandre- og oplevelsesrute er 12 km lang og ligger rundt om Silkeborg.

Af Torben Brandt
Foto: Naturstyrelsen

Silkeborg er, sagt helt for egen regning, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Vil du udfordre rigtigheden i den påstand, kan du passende tage en tur på Silkeruten, som er navnet på den nye vandre- og oplevelsesrute, der omkranser det centrale Silkeborg, og som tager dig forbi Silkeborgs skove, søer, flotte udsigter og mange af byens store kulturinstitutioner.

Silkeborg er hjemsted for nogle af Danmarks største sammenhængende, statslige naturområder, hvilket du kan forvisse dig om på den nye vandrerute hele vejen rundt om byen. Ruten er på 12 kilometer, er udviklet i samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen og byder på en unik kombination af by og natur, som er særligt karakteristisk for Silkeborg.

Størstedelen af ruten løber igennem områdets karakteristiske søer og statsskove. Undervejs får du fantastiske udsigter, og der er rig mulighed for en badetur eller et stop ved en af byens store kulturinstitutioner, som ligger lige på ruten.     

– Silkerutens stier har længe stået klar, men den officielle åbning har været udskudt på grund af corona. Nu kan vi endelig markere, at stien er åben for alle. Vi oplever en stor interesse for lidt længere dagsture i naturen, så forventningen er, at både lokale og områdets mange besøgende vil begive sig ud i de flotte landskaber omkring Silkeborg, siger Søren Hald, skovrider i Naturstyrelsen.

Ruten, der officielt blev åbnet 6. juni, løber fra Odden mod nord, langs søfronten og forbi havnen. Herfra fortsætter den igennem Sydbyen, langs Gudenåen, Aboretet og Vejlbo mose, forbi Almind Sø ind i Vesterskoven, langs med Ørnsø og gennem Lysbro Skov.

Hvis du vil prøve kræfter med den nye rute, kan du passende bo på DCU-Camping Hesselhus, der ligger cirka et kvarter fra centrum af Silkeborg.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her