Bilvindue

Ny rapport: Stort behov for ladestandere i kystnære områder

Turister ankommer i stigende grad til Danmark i elbiler, og antallet af elbiler i turistlandet forventes at stige markant frem mod 2030. Det viser en ny rapport udarbejdet af Rambøll for Dansk Kyst- og Naturturisme.

Rapporten beregner to scenarier for forventningen til antal elbiler i kyst- og naturturismen. Scenarierne viser, at mellem 18 og 41 % af turisternes biler vil køre på el i 2030. Det svarer til, at der vil ankomme mellem 19.500 og 45.500 elbiler i kyst- og naturområderne pr. dag i juli måned, hvilket skaber et akut behov for flere ladestandere i kystnære områder.

– Når salget af elbiler stiger, er det vigtigt, at infrastrukturen følger med i samme tempo – det gælder ikke mindst i turistområderne, hvor vi kan se, at behovet er voksende og vil fortsætte med at stige støt de kommende år, siger Jens Hausted, direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme.

– I dag råder landets kystnære områder kun i mindre grad over et bredt net af ladestandere, og der er derfor behov for en udbredelse af en veludbygget ladeinfrastruktur, som både møder behovet blandt elbilisterne i kyst- og naturturismen samt behovet fra de borgere, virksomheder og andre aktører, der har behov for opladning af deres elbil, siger direktøren.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her