Ny på camping? Få 10 gode råd til familieturen

Når du har pakket godt, husket at få de vigtigste ting med og skaber en god stemning i bilen på turen, så er der større overskud til alt det uforudsete, som (heldigvis) også er en del af campingturen. Her får du 10 gode råd til rejsen.

Tekst af Mogens Havsted

Hvad er 'nice to have', og hvad er 'need to have' på campingturen? Hvis du er ny på camping, kan det være specielt udfordrende at få overblik over, hvad der skal med på turen. DCU kommer derfor her med en række gode råd til pakkelisten.

 

Ny på camping - her er 10 tip til din pakkeliste

Mad og drikkelse

Med risiko for at lyde frelst, så er det altså en god idé at supplere slikbeholdningen med lidt sunde sager: Skrællede gulerødder, æbler skåret i både, pillede appelsiner, rosiner og lidt nødder. Det smager godt og giver velvære.

Indimellem kan man jo hyggespise af de dejlige sager, I har købt ind i grænsebutikken eller på færgen. Er der tale om lange stræk, så smør nogle sandwiches eller klapsammenmadder, før I kører. De smager bedre end næsten hvad som helst, I kan købe jer til langs motorvejen.

Det er hyggeligt at finde et bord på rastepladsen og få lige præcis den sandwich, hvis indhold man bestemte om morgenen.

Husk også at tage rigeligt med vand med. Sodavand og juice indeholder store mængder sukker og slukker ikke tørsten i ret lang tid ad gangen. En smart måde at holde vandet koldt er at fylde en masse små vandflasker halvt op med vand, lægge dem i fryseren natten over og fylde efter med vand, lige før I kører. Så fylder de heller ikke op i køleboksen.

Pauser

Sørg for at holde pauser. De voksne på forsæderne kan ofte blive grebet af kilometerpsykosen. Asfalten glider ind under bilen, vejskiltene tæller triumferende nedad mod næste storby. 100 km. 100 km. 100 km. Men på bagsædet føler ungerne ingen triumf. De keder sig bare. Hold pauser.

Hvis det er nødvendigt, så aftal på forhånd, hvor længe I kører ad gangen. 2-3 timer, så trænger alle i bilen til at få strakt benene.

 

Musik og film

Sørg for at have rigeligt musik, lydbøger og film med. Hørebøffer kan øge nydelsen både hos dem, der har valgt det underholdende indslag og dem, der bestemt hellere vil høre noget andet, for nu at sige det diplomatisk. Men omvendt så kan man også bruge bilens lille lukkede rum til at være fælles om netop det, man til hverdag ikke er fælles om. De forskellige familiemedlemmer bestemmer på skift, hvad man skal høre/se.

 

Lege og spil

Det giver ro på bagsædet. 

Opfind jeres egne lege eller brug de gammelkendte "Jeg tænker på …" eller "Hvem får samlet flest biler i en bestemt farve/mærke/type". Kig ud på landskabet – point til den, der først ser et … Forsædepassageren har fordel og skal samle (mindst) dobbelt så mange point som de øvrige deltagere.


Fællessang

Badeværelser og biler ligner hinanden på ét punkt: Man kan synge uden at genere omgivelserne. Tag et par sanghæfter med, for vi kan jo ingen sange udenad. Det er ferie, vær lidt fjollet, og ungerne synes, det er rigtig sjovt, at mor og far kan (prøve på) at synge med.

 

Rejsetidspunkt

Hvis du kan, så forsøg at undgå den værste trafik og bilkøerne. Kør gerne om natten, tidligt om morgenen eller om aftenen ved spisetid. Men husk også, at I er på ferie og skal nyde livet, så hvis det indebærer lidt langsom opvågnen og spisetid som alle andre, så følg jeres naturlige rytme. Men så er det altså, at I bliver en del af det store rejsefællesskab, som en gang imellem går i stå på motorvejen.

 

Kø-beredskab

Vær forberedt på, at der kan opstå kø. Når vognen holder stille, så find lidt af provianten frem og tag det afslappet. Kø er en del af turen.

 

Kortkiggeri 

Sørg for, at hele familien har overblik over rejsen. Et papirkort er rigtig godt, men du kan også se på laptoppen eller iPad’en. Gør en indsats for, at ungerne også kigger med. Det er nemmere at overleve på bagsædet, når man har en idé om, hvor langt og hvor længe man skal køre.

 

Opgaver

Det er kedeligt at være overflødig. Sørg for, at alle i bilen har ansvarsområder og opgaver. Hvis du tør, kan du jo lade den mindste være chef for slikbeholdningen. Men ellers er der opgaver som navigatør (hvor er vi, og hvad vej skal vi), stedfinder (hvor er der campingplads, spisesteder, seværdigheder) eller oprydder (alt affald i poser).

 

Apps 

Apps til tablet'en eller smartphonen er et hit, både til de ældre og til den yngre generation. DCU har samlet en lille oversigt over fede apps til turen, som du kan se herunder.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her