Ejerskifte på app

Nu kan alle campingvogne omregistreres på få minutter

Appen Ejerskifte er et fantastisk værktøj, når du skal omregistrere din bil, campingvogn eller autocamper i forbindelse med køb og salg.

Tekst Torben Brandt Foto Motorstyrelsen

I slutningen af 2020 lancerede Motorstyrelsen appen Ejerskifte, der gjorde det både sikrere og lettere for ejere af biler, varevogne, autocampere og Tempo 100-godkendte campingvogne at omregistrere vognen i forbindelse med ejerskifte.

Siden er appen blevet opdateret, så alle campingvogne i løbet af få minutter kan omregistreres via appen, ligesom det også er blevet muligt at omregistrere motorcykler.

Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen, oplyser, at Ejerskifte er blevet benyttet i mere end 17.000 bilhandler, siden den blev lanceret i november 2020.

– Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra brugerne af appen, og jeg er meget glad for, at appen nu også kan benyttes, hvis man handler med motorcykler, campingvogne, trailere eller andre typer af køretøjer, siger Claus Holm.

Alene med personbiler bliver der foretaget flere end 200.000 private handler om året.

– Vores app fjerner en stor del af den usikkerhed, der tidligere har været forbundet med at handle køretøjer privat. Samtidig gør appen det let for både køber og sælger at foretage ejerskiftet på få minutter, siger Claus Holm.

 

Har fire hverdage til at omregistrere

Det er købers ansvar at foretage et ejerskifte i Motorregistret. Tidligere havde køber hele tre uger til at foretage omregistreringen, men nu er fristen sat ned til kun fire hverdage. DCU er meget positiv over for ændringen, fordi tre ugers fristen indimellem gav problemer. Indtil ejerskiftet er gennemført, er det nemlig sælgers forsikringer, som skal dække eventuelle skader, der bliver forvoldt af køber, og sælger får også tilsendt en eventuel fartbøde eller p-afgift, som den nye ejer er skyld i. De problemer opstår ikke, hvis man benytter appen, for i appen foregår omregistrering og valg af forsikringsselskab med det samme, så det er køber selv, der hænger på den, hvis han eller hun får en fartbøde, en p-afgift eller er skyld i en skade.

En god tryghed er også, at køber får oplyst, om der er restgæld i køretøjet.

 

 

Sådan foregår det

 • Du og køber downloader begge appen Ejerskifte på din telefon
 • Du vælger det køretøj, du vil sælge
 • Herpå får du en 6-cifret kode, som du giver til køber
 • Køber indtaster koden og begynder ejerskiftet
 • I forbindelse med ejerskiftet skal køber blandt andet vælge forsikringsselskab

Til slut betaler køber gebyr for omregistreringen og står nu som vognens nye ejer i Motorregistret​​​​​​​.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

 • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
 • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
 • Rabat på attraktioner i hele Danmark
 • Teknisk rådgivning
 • Rabat på service hos DCU Servicecentre
 • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her