Tempo100

Nu gælder dansk Tempo 100 også i Norge

Norge og Danmark har lavet en aftale, der betyder, at dansk Tempo 100 nu gælder i Norge, og at en norsk Tempo 100-godkendelse er gyldig på de danske veje.

Tekst Torben Brandt  

Hvis du jævnligt tager til Norge på campingferie, og har du en dansk Tempo 100-godkendelse på din telt- eller campingvogn, kan du fremover komme lidt hurtigere frem på nogle af de norske veje. For med virkning fra 18. marts 2024 har det danske Tempo 100-mærke på campingvogne og andre påhængskøretøjer samme gyldighed som det norske Tempo 100-mærke. 

- Jeg er meget optaget af, at vi forenkler reglerne, når det er muligt. Derfor er det godt, at vi har lavet en aftale med Norge, så danske campingvogne og påhængskøretøjer, som er godkendt efter Tempo 100-reglerne i Danmark, fremover kan køre ind over grænsen til Norge og fortsat kan gøre brug af deres danske Tempo 100-mærke. Jeg arbejder på, at de danske bilister kan få en tilsvarende mulighed i Tyskland og Sverige, siger transportminister Thomas Danielsen. 

Aftalen går også den modsatte vej, så med virkning fra 18. marts gælder det norske Tempo 100-mærke også i Danmark. 

Endnu er der ikke en tilsvarende aftale med Sverige og Tyskland, men transportministeren siger, at han arbejder på sagen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her