Nordtyskland for børn og barnlige sjæle, Tyskland, rejser, oplevelser, forlystelser, Hansapark

Nordtyskland for børn og barnlige sjæle

På den anden side af grænsen findes et hav af oplevelser for børn og barnlige sjæle. Det nordlige Tyskland byder på mange forskellige seværdigheder og aktiviteter for børnefamilien. Få DCU’s miniguide her.

Tekst & Foto: Line Jakobsen

Tæt på evolutionen – Darwineum i Rostock Zoo
I Rostock Zoo kan I gå på ekspedition gennem dyreriget og møde 4.000 dyr i 380 forskellige arter fra hele verden. Her er alt fra små surikater til store gorillaer, skov og legepladser. 
Mange børn i dag ved ikke, hvor tingene stammer fra, og derfor er Darwineum et oplagt sted at besøge, for det giver et godt – og i øvrigt interessant – indblik i mennesker og dyrs historie og udvikling. I kan starte rundturen med at se en film om Big Bang. Filmen forsøger at svare på det evige spørgsmål: Hvor stammer vi fra? 

På museet opfordrer man børn til at røre ved de udstillede ting, f.eks. er der en ægte meteor, som man kan prøve at mærke på. Her findes 150 forskellige dyrearter, herunder Europas største vandmand, farverige koralrev, levende fossiler og meget mere. Man rejser 3,5 milliarder år tilbage i tiden og lærer, hvordan livet på Jorden har udviklet sig. I hjertet af Darwineum findes en 4.500-kvadratmeter tropisk hal, hvor du kan møde alverdens aber, gorillaer og dovendyr. 

Læs mere om Rostock Zoo

Image
Nordtyskland for børn og barnlige sjæle, Tyskland, rejser, oplevelser, forlystelser, Rostock Zoo, Darwineum

 

Forlystelsespark med sjov for hele familien – Hansa-Park i Sierksdorf
Her er rutsjebaner og karruseller af enhver slags, og parken bryster sig af at have særlige temaer og historier, der knytter sig til forlystelserne, som dermed er med til at gøre oplevelsen mere realistisk og unik. I 2017 kom den nye forlystelse Kärnapulten til, hvor du kan hjælpe med at forsvare borgen i såkaldte Skyfly ved at lave vovede flymanøvre og loops i luften. For de fartgale kan anbefales Kärnans Ed eller Der Schwur des Kärnan – en hyper-coaster, der på den 1.235 meter lange strækning når op på en hastighed af 127 km/t. med diverse sving og loops undervejs. Der er også masser af vandsjov, tog, legeland og Hansa-haven med skønne blomster og det 100 meter høje Holstentårn, der giver et godt udsyn over hele parken. Når sulten melder sig, er der forskellige temarestauranter og caféer til at stoppe rumlen i maven.
Parken, der ligger omkring 45 minutters kørsel fra Puttgarden, byder på 11 emneområder, over 125 forlystelser og fire shows. I 2017 er Hansa-Park for 7. år i træk blevet kåret som ”Europas bedste fritidspark for børn” af World of Parks. 

Læs mere om Hansa-Park

Image
Nordtyskland for børn og barnlige sjæle, Tyskland, rejser, oplevelser, forlystelser, Hansapark

 

Filmpark Babelsberg i Potsdam
Hvis du troede, at Hollywood er filmenes område, så vil du blive overrasket, når du kommer til Filmpark Babelsberg. For faktisk bliver mange scener fra store filmproduktioner skudt i filmparken i Potsdam, for eksempel kan nævnes Mission Impossible, Beyond The Sea, Metropolis, The Monuments Men, scener fra Homeland sæson 5, flere Jackie Chan-film osv. Årsagen er, at de har over 1 million rekvisitter og omkring 500.000 udklædningsdele, så her kan findes noget til enhver type film eller tv-serie. Blandt andet findes der en original lejlighed fra DDR-tiden. Og alt er online, så de kan slå det op, når de skal bruge en rekvisit. 

Her findes også verdens næstældste studio, og der er daglige stuntshows i vulkan-arenaen med vilde biljagter, ild og special effects. Oplev også et show med dyr i hovedrollen, 4D-biograf, kom bag kameraet og se, hvad der foregår bag film-/tv-kulisserne og mærk gruen i parkens største udendørs kulisse fyldt med gamle ruiner, gravsten, vampyrer og spøgelser i Middelalderbyen. Bliver du sulten, kan du blandt andet spise i tema-restauranten Prince Valiant. 

Læs mere om Filmpark Babelsberg

Image
Nordtyskland for børn og barnlige sjæle, Tyskland, rejser, oplevelser, forlystelser, Filmpark Barbelsberg


AbenteuerPark i Potsdam
Har du højdeskræk, er dette nok ikke stedet for dig, men ellers prøv at udfordre dig selv lidt i eventyrparken i Potsdam. I parken findes 170 forskellige klatreelementer med en total længde på 1.700 meter og en 200 meter lang svævebane. Der er 12 forskellige parkour-ruter i trætoppene på op til 12 meter over jorden. Ruterne er inddelt efter klatrerens højde, og de starter ved 110 cm. Du vil blive udfordret på din balance og koordination, men det er faktisk rigtig sjovt og giver et adrenalinkick. Du kan gennemføre banerne i dit eget tempo og behøver ikke at være i topform for at klatre i træerne. Sikkerheden er i top, og du får en grundig instruktion i udstyret, ligesom der altid er trænere i nærheden, som kan guide og hjælpe dig. 

Læs mere om AbenteuerPark

Image
Nordtyskland for børn og barnlige sjæle, Tyskland, rejser, oplevelser, forlystelser, AbenteuerPark, Potsdam

 


Find campingpladser i Nordtyskland

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her