Mosel

Efterårsferie ved Mosel med 6. kreds – Tysklands smukke vinområde

Den tyske delstat Rheinland-Pfalz er beliggende kun ca. 700 km bilkørsel fra den dansk-tyske landegrænse. Moseldalen i Sydtyskland er vel nok en af de mest romantiske hjørner i Nordeuropa.

Gennem Rheinland-Pfalz flyder Mosel floden så smukt og stille – og dermed er man også kommet til ”vinland”. Mosel er Tysklands ældste vinregion, som domineres af druesorten Riesling. På stort set alle skråninger ned mod den maleriske flod dyrkes der vinstokke – og det er overvejende hvidvin, der produceres i dette område. 

Moselregionen er Tysklands ældste vinregion og det største område, hvor vinen dyrkes på stejle skråninger. På de syd- og sydvestvendte skråninger og terrasser er der et fremragende mikroklima for både vinranker og sjældne planter og dyr. Som resultat heraf hører de mineralske og elegante Riesling-vine fra skråningerne ved Mosel til blandt de bedste hvidvine i verden. 

Smuk, fredfyldt og nemt kan man køre langs Moselfloden, der snor sig langs stejle vinklædte skråninger. Små charmerende byer og vingårde indbyder til kaffepauser og prøvesmagning af Mosels herlige vine. 

Utvivlsomt, regionen er en af de smukkeste og mest populære ferieområder i Tyskland. De utallige gamle kulturelle monumenter, enestående natur og især indbydende værter, der tager sig venligt af de besøgende.

Ved Mosel ligger Senheim omgivet af vinmarker, og på en vandretur gennem Senheimer Lay, er der en fantastisk udsigt over landsbyen med kirke, campingplads og marina.
I byen har du mulighed for at besøge kunstnerne i deres atelierer, som er kendt langt ud over landets grænser. Byen råder også over en Kulturpark, som består af kunstværker placeret rundt i byen og i vinmarkerne.

Siger man Mosel – så siger man også vinsmagning. Alle vinbønder i Senheim tilbyder vinsmagning og en enkelt tilbyder endog vandretur i vinmarkerne med indlagte stop med prøvesmagning. 

Vinmuseet i Senheim består af en samling på over 10.000 objekter samlet gennem mere end 40 år. Samtidig med at man besøger museet, kan man også smage vingårdens vine i den imponerende gamle balsal, hvor man føler sig henført til en anden tidsalder. Vi besøger 3 af byens vinbønder.

I Senheim bydes man også indenfor i ”Schinkenkeller”, hvor man kan tage plads i gårdhaven eller man kan sætte sig til rette i kæderen, hvor man kan nyde et veltilberedt måltid. ”Schinkenkeller” har også udsalg af hjemmelavede skinke og pølse specialiteter lavet efter de gamle recepter. Her har vi bestilt en 3-retters menu.

Kommer man til Senheim møder man campingplads Holländischer Hof, som er en af de mange campingpladser langs Mosel. Pladsen er hollandsk ejet, hvilket her er lig med kvalitet. Camping Holländicher Hof ligger smukt på en tange med Mosel flydende på den ene side og en lille marina på den anden i gå afstand til byen.

En sejltur er altid et hit, og fra campingpladsen kan det ikke være nemmere, idet turbåde ligger til ved den lille marina. Vi sejler til Cochem, besøger byens gader og spiser frokost på Burg Hotel. 

Trier er Tysklands ældste by, beliggende ved floden Mosel i nærheden af grænsen til Luxembourg.

Under Julius Cæsar lagde romerne de keltiske trevanere under sig mellem 58 f.Kr. og 50 f.Kr. Da de romerske provinser blev reorganiseret i år 16 f.Kr., besluttede Augustus, at Trier, da kaldt Augusta Treverorum, skulle være regionshovedstad. Fra år 259 til 274 var Trier hovedstad for den galliske del af Romerriget.

Byen er kendt for sine velbevarede romerske bygninger, blandt andet Porta Nigra, den bedst bevarede byport nord for Alperne, et fuldstændigt amfiteater, ruiner af romerske bade, og den store, såkaldte basilika, den romerske kejser Konstantin den Stores tronsal, som i dag er en luthersk kirke.

Trier er det ældste bispesæde i .. I middelalderen var ærkebiskoppen af Trier også en betydningsfuld fyrste, der kontrollerede landområder fra den franske grænse til Rhinen. Vi arrangerer en bustur til Trier og Bernkastel-kues.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her