Marina di Venezia, Italien, campingplads, camping, femstjernet, familiecamping

Mød din nabo i Italien – på den gode måde

De bliver kaldt for tivolipladser – også selvom det klinger ikke særligt positivt. Derfor satte vi os for at teste en af Italiens største campingpladser.

Marina di Venezia er en campingplads, der så at sige har alt, og som hver uge i sommerferien servicerer 12.000 gæster – heraf ca. 3.000 danskere. De fleste kommer her, fordi solen skinner konstant fra en skyfri himmel, og med Adriaterhavets børnevenlige og forfriskende vand og en uendelig sandstrand er der ikke meget, solhungrende danskere kan klage over.

Femstjernet campingferie
Marina di Venezia er den sidste af de godt 30 campingpladser, der ligger på den ca. 15 km lange halvø Cavallino Treporti, som har Adriaterhavet på den ene side og lagunen med Venedig på den anden. Der er med andre ord tale om en campingplads, der ligger for enden af vejen. Og lad det bare være sagt: Marina di Venezia er en enorm stor campingplads, ja faktisk en hel by, og den har alt det, som du finder i en by. Måske overrasker det mange, at der udover butikker, restauranter og underholdning også er læge, frisør, renseri og dyrelæge. Intet mangler.

Enormt aktivitetsprogram
Her er alt lige fra fodboldskole, som campingpladsen især blandt danskere er blevet meget kendt for, til yoga, fitness, porcelænsmaling og italiensk for begyndere. Mange af aktiviteterne bygges op i løbet af ugen. Hip Hop-skolen øver fx hver dag, og børnene forbereder sig på det store show, der vises på campingpladsens torv hver fredag. Det er noget, som i den grad kan samle store dele af campingpladsen på torvet.

Først går de små børn på scenen med den såkaldte baby dance. Herefter kommer det store show, som børnene har øvet sig på hele ugen. Det er meget imponerende, hvad de kan nå at stable på benene på så kort tid. Flere gange om ugen er der beach party med kendte DJ’s, og i programmet kan man også finde danske stjerner. Her er fest og farver, men kl. 23 er det slut, og kl. 24 er der ro. Der holdes også siesta midt på dagen, hvilket trækker al energi ud af pladser, og på den måde bliver der på imponerende vis mere ro, end man kunne forvente med 12.000 gæster. Hele pool-området lukker også midt på dagen, og det gør, at alle går hjem for at spise frokost og slappe af ved campingvognen, inden det går løs igen hen på eftermiddagen.

Image
Marina di Venezia, Italien, campingplads, camping, femstjernet, familiecamping

Mange danskere
For danske campister har Marina di Venezia i mange år været et tilløbsstykke, og du har gode muligheder for at møde din nabo eller arbejdskollega. En del af personalet er faktisk dansk, og det er for at kunne servicere de mange gæster, som har lidt svært ved sproget. Mange vil forståeligt nok gerne reservere på forhånd for at være sikker på at få en plads efter en lang køretur fra Danmark. Men kun under halvdelen af standpladserne kan reserveres på forhånd, fordi campingpladsen gerne vil gøre plads til kørende gæster, som vil bibeholde friheden ved camping. Det er jo netop det campingferie kan, hvor andre ferieformer er meget mere fastlåste. Når du kører på chancen, kan du komme til at holde uden for campingpladsen i et såkaldt venteområde den første nat, men der er strøm, morgenbrød og frisk vand til dem, der venter, og det er gratis. Man føler sig også sikker, fordi der er vagter på.

Fra telt til luksuscamping
Langt de fleste bor i eget telt, teltvogn, campingvogn eller autocamper, men du kan også bo her på andre måder. Hvis du ikke selv ejer, kan du leje et mobile home eller en bungalow. Marina di Venezia er også begyndt at investere i helt nye og meget eksklusive mobile homes, hvor du bor efter samme standarder som på et godt hotel og med din egen gårdhave, der er lukket helt af for naboer. Mange vil mene, at det ikke er camping, men sådan er det ikke, hvis man spørger dem, der bor her og bruger ca. 15.000 kroner på en uges ferie for at leje en feriebolig. Måske er det fremtidens camping eller bare en del af alle de måder, man kan campere på. Det går godt i spænd med campingpladsens luksuriøse restaurant PiacerMio, der kun sælger gourmet. Begge dele er udsolgt hele sommeren.

Image
Marina di Venezia, Italien, campingplads, camping, femstjernet, familiecamping

Hyggelige Treporti og Lio Piccolo
Lido-halvøen er ikke kendt for attraktioner udover Venedig, men på cykel er det nemt at nå flere gode oplevelser lige uden for døren. Byen Treporti et godt eksempel, fordi den er yderst charmerende med en smuk kirke midt på torvet. Den er katolsk og bygget i 1684 og har samme navn som plads Santissimo Trinità, hvor der en gang om ugen er marked med en blanding af badetøj, tasker, legetøj, souvenirs og mad. Oplev livet på de små cafeer omkring kanalerne, der gennem århundreder har haft en vigtig funktion. Byen har tre små havne – deraf navnet Treporti. 

Byen Treporti ligger som alt andet her på Venedig-siden af Cavallino-halvøen fordelt på en masse små øer. Hele området er en lille del af Po-flodens enorme delta, og det er helt oplagt at springe på cyklen og drage videre ud i det store naturområde. 
Her er virkelig smukt og utrolig højt til loftet. Der er fisk i vandet og pænt mange fugle. Uden for sæsonen er her mulighed for at se flamingoer. Digerne er bevokset med hindebæger-blomster, der i september bliver endnu mere lilla. Selvom det kan være svært at se, er området et stort spisekammer med fiskefarme, frugtplantager og landbrug.

Lio Piccolo er også en lille landsby, der er i dag mest af alt er en turistattraktion, som viser en svunden tid. Den smukke kirke Santa Maria della Neve – sneens Santa Maria – ligger lige ved siden af kampanilen, der er et klokketårn fra 1911. Herfra kan du opleve en enestående udsigt ud over hele området.

Image
Marina di Venezia, Italien, campingplads, camping, femstjernet, familiecamping, Venedig

Gudesmukke Venedig
Fra Marina di Venezia er det ganske let at komme til Venedig. Fra Punta Sabbione få km fra campingpladsen går der flere gange i timen små passagerfærger til den smukke by bygget på øer og pæle. Venedig er på samme tid usædvanlig, enestående og betagende. Den kan på en måde slet ikke beskrives med ord, men skal opleves. Historien er lige så imponerende som alt det, man kigger på. Den blev officielt grundlagt 25. marts år 421 og spreder sig over 177 øer. I flere århundreder var Venedig et enormt handelscentrum, der bragte uanede mænger af rigdom til området. Det ses tydeligt på de store bygningsikoner som Dogepaladset, Kampanilen og Markus Kirken på pladsen af samme navn. Det er svært at få Venedig for sig selv, men det gør ikke noget. Tag en tur på de mange kanaler, lad dig fare vild i de mange smalle gader eller sæt dig på en cafe og nyd mylderet af liv både på vandet og i gaderne. Har du mere tid, kan det også anbefales at besøge naboøerne Murano og Burano.

Image
Marina di Venezia, Italien, campingplads, camping, femstjernet, familiecamping

Bygget op som en hel by
Marina di Venezia fungerer som en by, hvor intet mangler. Alle butikker og restauranter ligger i centrum. Det gør, at der kan være langt fra de yderste pladser til centrum, men omvendt er al trafik og aftenunderholdning centreret til ét sted, og det giver mere ro på resten af pladsen. Det gode ved campingpladsen er, at du selv bestemmer, hvor meget du vil bruge alle de tilbud, der er. Marina di Venezia er uden tvivl godt for større familier eller grupper, hvor der er større børn, eller hvis familien er meget aktiv på ferien. Man mærker ikke, at campingpladsen er så stor, men man mærker til gengæld, at servicen er i top, både når det kommer til rengøring og smil. 

Image
Marina di Venezia, Italien, campingplads, camping, femstjernet, familiecamping

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her