Adria Action 391 PH, Adria, minitest, test af campingvogne

Minitest Adria Action 391 PH: Lille og let er også godt

Campingvogne fås i alle størrelser – det ved alle, men når de er så små, at du knap kan skifte mening i dem, kan de så stadig opfylde ens feriebehov? Det skal denne test af Adria Action 391 PH vise.

TEKST Anne-Vibeke Isaksen

Adria Action er ikke en nyhed. Den kom til verden på den slovenske fabrik i 2005 og var egentlig tiltænkt unge mennesker, der ikke ønsker at tage på traditionel camping. Sådan er det ikke gået. De unge har taget campingvognen til sig, men slet ikke i samme grad som den ældre generation. Alle drager fordel af den lille campingvogns størrelse, der gør, at den kan tages med overalt, og det giver en enorm frihed på campingferien.  

Genial indretning
Adria Action 391 PH er til gengæld en hel ny model med en ny indretning. Den har alt: køkken, entré, stue, badeværelse og soveværelse til to voksne og to børn, hvilket er imponerende i sig selv, men også et godt bevis på den kreativitet, som de slovenske udviklere lægger for dagen. Den er dog mest ideel til to voksne, og børnene skal i fald, de er med, ikke være store. Soveværelset er samme sted som stuen, og det kræver, at du reder op hver aften. Det gøres i en håndevending, og uden man skal bruge store kræfter. Man kan vælge at sove i to lag, der er lidt forskudt fra hinanden. Det giver mest luft. Er den øverste seng trukket helt ud, er der ikke meget luft i den nederste del, og den vil i så fald være bedst til små børn. 

Image
Adria Action 391 PH, Adria, stue, skylight, minitest, test af campingvogne


Alt er inden for rækkevidde. Køkken og køleskab er lige ved hånden, og varmeovnen står midt i campingvognen, hvilket gør, at varmen hurtigt kan mærkes og fordeles. Det er med andre ord ikke noget problem at campere uden for højsæsonen. Badeværelset er af gode grunde kompakt, men utrolig praktisk. Især hvis man skal op om natten eller har små børn, der ikke kan holde sig. Køkkenet har alt det, du også har hjemme i dit eget køkken, bare mere kompakt, men det gør ikke så meget, for under dobbeltsengen og de to sofaer er der opbevaring, så der er – campingvognens størrelse taget i betragtning – rigtig god plads til tøj og ferieudstyr. Campingvognen har mange vinduer, og det gør, at naturen udenfor kommer meget tæt på. Der er myggenet og fleksible gardiner, der gør, at du kan trække for i det omfang, det er nødvendigt. 

Image
Adria Action 391 PH, Adria, køkken, minitest, test af campingvogneFrihed, frihed og frihed
For en del campister handler campingferie om at være mobil og om at kunne flytte sig fra sted til sted. Det er uden tvivl her Adria Action har sine helt store fordele, og køreegenskaberne er i top. Uanset om du kører på motorvej, landevej eller i bjergene, følger den med. Du skal heller ikke bekymre dig, hvis du kører ind i en lille by med tæt trafik, for campingvognen fylder ingenting og følger bare med. Campingvognen vil klart være at foretrække, hvis du også godt kan lide at være udenfor. Er man fire personer, bliver det hurtigt lidt trangt indenfor, også er det bare ud og opleve. Det kan også anbefales at sætte fortelt på, da det giver nogle ekstra kvadratmeter. 

 

ModelvarianterAdria Action 361 LH, 391 PD, 391 PH (den testede model)
Tilladt totalvægt1.350 kg
Køreklar vægt1.053 kg
Lasteevneca. 300 kg
KonstruktionAL-KO Chassis, glasfibersider og -tag
IndretningSmart-kitchen, ERGO-badeværelse
UdstyrTruma 3004-blæsevarme, 140 l slim tower-køleskab, USB-stik, bluetooth, ekstra serviceluge
Farvetre forskellige på kofangeren (blue, green, graphite)

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her