T@b-vogne, campingvogn, Bo Damsgaard, Damsgaards Caravan Center, Funder, Silkeborg

Mindre trafik – flere kunder

Når mange landsdækkende kæder bygger nye butikker, sker det ofte ved trafikerede veje. Men et godt eksempel på, at den bedste forretning drives ved at have det rette udvalg og en god service, er Damsgaards Caravan Center et godt eksempel på.

Af Morten Alstrup
 

Det kan godt være, at trafikmængden har taget et kraftig dyk udenfor den velkendte forretning på Funder Bakke, men åbningen af Silkeborg-motorvejen rundt om byen har ikke påvirket kundestrømmen det mindste hos Damsgaards Caravan Center.

– Det er primært den tunge trafik med lastbilerne midt på dagen, der er forsvundet, og det gør ikke noget, for ligesom pendlerne først på morgenen og sent på eftermiddagen er det jo ikke dem, der har været vores kundeunderlag, siger Bo Damsgaard.

Det er 16 år siden, at han overtog campingforretningen med den markante placering, men han kendte den bedre end nogensinde, da han i efteråret 2002 underskrev overdragelsespapirerne og blev ejer. For han var også til stede, dengang trafikintensiteten på Funder Bakke var på et niveau, der matcher det, som kendes i dag.

– Jeg kom i lære her tilbage i 1983, hvor det hed Fiskers Camping, og hvor kunderne inde fra Silkeborg uden det store besvær kunne krydse landevejen og køre ind til os. Sådan som det er nu, siger han.

Gennem tiden er mange familier kommet igen, når de har besluttet sig for, at den eksisterende campingvogn har skullet udskiftes. Enten fordi man gerne vil have en større vogn, eller fordi børnene er fløjet fra reden, og behovet derfor består i noget mindre.

– Mange gange kender vi familien, og vi kender også deres campingvogn, som vi har bistået med at servicere, og vi har derfor enten kunnet givet dem en god byttepris eller tilbudt dem at tage vognen i kommission, fortæller Bo Damsgaard.

– Begge dele gør vi, fordi det også er vigtigt at kunne tilbyde vores kunder et udvalg af nyere, brugte campingvogne.

Image
Bo Damsgaard, Damsgaards Caravan Center, Funder, Silkeborg

 

Bredt sortiment

Når mange familier igen og igen vælger Damsgaards Caravan Center som stedet for deres næste køb, må det være et tydeligt bevis på den tryghed og tillid, de oplever i forretningen. Men det er ifølge Bo Damsgaard ikke hele forklaringen.

– Vi har fået udviklet vores butik til at have et bredt sortiment, som dækker de fleste campisters behov, siger han.

– Vi har gennem flere år haft stor succes med den lille T@b-campingvogn, og så er vi blevet godt hjulpet af at have været mangeårig Knaus-forhandler, for de har i de seneste år oppet sig rigtig meget rent designmæssigt. Da de præsenterede deres nye modeller, skyndte vi os at bestille, for der gik ikke lang tid, inden fabrikken meddelte, at hele deres 2019-produktion var afsat. Så vi er endt med at måtte fortælle potentielle kunder, at levering er så længe lager haves!

– Generelt har vi haft svært ved at følge med, og det har medført, at vi i det seneste års tid har foretaget flere nyansættelser.

Image
Südwind Scandinavian Selection 580 UF, campingvogn

 

Flere nye tilbud

Selv om de fysiske rammer ikke er blevet større, er sortimentet hos Damsgaards Caravan Center også blevet udvidet på det seneste.

– Vi har fået to nye produkter ind i vores forretning, som er med til at understrege, at vi kort og godt har en løsning til enhver campist – uanset smag, anledning og pengepung, siger Bo Damsgaard og peger på dels Camp-lets program, dels Selandia Silverline Minien.

– Camp-let kender alle. Det er indbegrebet af den gode, danske teltvogn, som nu fremstilles af Isabella, hvis velkendte fortelte og campingudstyr vi har haft i sortimentet i utallige år. At få deres teltvogne ind i forretningen giver et godt alternativ til det publikum, som måske ikke synes, at en T@b-vogn lige er dem.

Selandias Silverline Mini betegner han derimod som intet mindre end genial.

– Selandia har præsenteret den idelle løsning til fritids- eller festivalfolket – parret, som samler på oplevelser under åben himmel, men er blevet trætte af et trangt telt eller en fugtig sovepose, siger Bo Damsgaard.

– Silverline Mini er en anderledes campingvogn. På den ene side minimalistisk, på den anden side komfortabel med fuld isolering og en madras til to personer. Og med en tagræling er der plads at spænde surfbrættet på taget, mens mountainbike-cyklerne kan stå på den forreste del af rammen bag den trækkende bil.

Image
Selandias Silverline Mini, campingvogn, Damsgaards Caravan Center

 

Grundig vejledning

Går man ind på den internationale hjemmeside TrustPilot, hvor man kan skrive en anmeldelse af virksomheder og deres produkter, ligger Damsgaards Caravan Center godt placeret. 80 procent af dem, der har givet virksomheden en anmeldelse, har valgt at give dem fem stjerner ud af fem mulige. Men det interessante er faktisk, at mange af topkaraktererne kommer fra brugere, som er helt nye kunder i butikken.

– Er der en ny familie, som er forbi første gang, fordi de går med en drøm om at opleve friheden med campinglivet, giver vi os altid god tid til at rådgive dem. Vi præsenterer dem for forskellige muligheder, hvad enten det er nyt eller brugt, teltvogn eller camping, siger Bo Damsgaard.

– Når de forlader butikken igen, skal de gøre det med oplevelsen af, at de har fået svar på deres spørgsmål, og at de bedre kan træffe det valg, som er rigtigt for dem. De skal ikke have følelsen af, at jeg eller en af mine sælgere hellere vil betjene en af butikkens gengangere, fordi det er nemmere for os.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her