miljøzoner

Mere end 57.000 dieselbiler rammes af nye miljøzoner

Søndag 1. oktober trådte nye, skærpede miljøzoneregler i kraft. Det kan have betydning for dig, hvis du ejer en dieselbil

Ejer du en dieselbil? Så kan du måske ikke længere køre i miljøzonerne i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg.

Fra søndag 1. oktober er det nemlig ikke kun tunge køretøjer som lastbiler, busser og varebiler, der skal forholde sig til de etablerede miljøzoner. Nu er turen også kommet til de ældre, dieseldrevne personbiler.

Og det er en god ting, mener Mads Rørvig, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.
– Miljøzoner er et effektivt skub i retning mod en grønnere bilpark, ligesom det formindsker luftforureningen i byerne. Samtidig er det vigtigt, at der skabes gennemsigtighed omkring miljøzonerne, så bilejere ikke pludselig får en ubehagelig overraskelse, siger Mads Rørvig.

Tjek det selv
Og netop gennemsigtighed er baggrunden for, at De Danske Bilimportører og IT-virksomheden DBI IT allerede i forbindelse med det oprindelige lovforslag lancerede opslagsværket AltOmBilen.dk, der gør det nemt for bilejerne at undersøge, om deres bil, eller den de overvejer at købe, lever op til de til enhver tid gældende miljøzoneregler.

– De nye regler får en meget direkte konsekvens for rigtig mange bilejere. Derfor synes vi, at det giver mening at bruge vores viden om den danske bilpark til at stille et værktøj til rådighed, der kan skabe mere gennemsigtighed og klæde bilisterne på til at træffe de rigtige beslutninger, siger Peter Andersen, kommerciel direktør for DBI IT.

For at din dieselbil må færdes i miljøzonerne, kræver det, at den som minimum bærer EuroNorm 5, eller at den har monteret et partikelfilter. Kører man ind i en miljøzone med en bil, der ikke opfylder kravene, koster det bilejeren 1.500 kr. Hver gang. Er du i tvivl, om din bil lever op til reglerne, kan du slå den op på AltOmBilen.dk, der er gratis at benytte.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her