Teltcamping, Outwell-fanklub, Outwell Fanklub Danmark, telttræf, teltklub

Med teltet i centrum

Tre gange årligt mødes en gruppe teltentusiaster fra Outwell-fanklubben til træf for at dyrke teltlivets lyksaligheder.

Af Torben Brandt

Først og fremmest en hyggeklub. Sådan beskriver ægteparret Ninna og Poul Harkjær Facebook-gruppen ”Outwell Fanklub Danmark”, de for et par år siden var med til at stifte, og hvor Poul Harkjær i dag er en af administratorerne.
Klubben henvender sig til folk, der, ligesom Ninna og Poul Harkjær, er vilde med at ligge i telt, og som navnet mere end antyder, udspringer klubben af kærlighed til Outwell-teltene. Det er dog ikke et must at have et Outwell-telt for at være del af det teltentusiastiske fællesskab, for drivkraften er først og fremmest lyst til teltlivet og vilje til at dyrke det sociale i ”Danmarks hyggeligste teltklub”, som klubben omtaler sig selv på sin egen Facebook-side. 

Image
Teltcamping, Outwell-fanklub, Outwell Fanklub Danmark, telttræf, teltklub, Poul og Ninna Harkjær


Årlige træf
Tre gange årligt – pinse, sensommer og en gang i vinterperioden – pakker medlemmerne deres habengut og drager på træf forskellige steder i landet. Som regel er 10-15 familier med. 

– Når vi gerne vil have det sociale i fokus, er det vigtigt, at vi ikke bliver for mange, for så er det sværere at komme hinanden ordentligt ved, siger Ninna Harkjær. 

Ægteparret Conny og Lars Niemi fra Kirke Såby ved Holbæk har få dage tidligere meldt sig under teltklubbens faner og er nu med på første træf. Det går til Trelde Næs Camping ved Fredericia.

– Det kom sig af, at jeg søgte efter noget til vores telt. I den forbindelse faldt jeg over Pouls hjemmeside (teltcamping.dk), vi begyndte at skrive lidt sammen, og undervejs fortalte han mig, at der var det her træf i weekenden. Så meldte vi os ind i gruppen og tog med, fortæller Lars Niemi. 

Skabe et netværk
Conny og Lars Niemi har umiddelbart inden dette træf været på teltferie i Spanien, hvor de ikke havde stor succes med at møde andre campister. Det, håber de, bliver anderledes med Outwell-fanklubben.

– Vi var meget alene i Spanien. Nu tager vi med på denne her tur, og vi håber selvfølgelig, at vi får skabt os et godt netværk, siger Conny Niemi, der er vant til at dyrke fællesskabets glæder som aktiv i gymnastikverdenen, og det samme er hendes mand gennem sit virke som træner i den lokale fodboldklub.
Deres telt er rigeligt stort til to personer, og så er der tilmed også plads til både et par luksus feltsenge, som er slået op i sovekabinen, og et par gode stole. 

– Vi har luftmadrasser, men man ligger bare super godt i de senge, så derfor har vi taget dem med. Med tiden har vi også lært, at det er vigtigt at have gode stole, når man bor i telt, så det er også noget, vi virkelig prioriterer, siger Lars Niemi. 

Nyt telt – igen
En anden deltager, Karsten Petersen, møder op med et splinternyt telt. Det overrasker ingen, for han er både berømt og berygtet for at være hurtig på aftrækkeren, hvad angår udskiftning af telte. 

– Jeg er nærmest født og opvokset med telte, og jeg har både små og store, så jeg køber en hel del. Nogle gange har jeg solgt et telt videre, som jeg aldrig har nået at få taget i brug, erkender han med et skævt smil. 
Han har også en campingvogn, der bruges i arbejdsregi, men ferie skal helst foregå i telt – og gerne uden alt for meget udstyr.

Image
Teltcamping, Outwell-fanklub, Outwell Fanklub Danmark, telttræf, teltklub, Karsten Petersen

 

– Jeg har en køleboks med, men ellers har jeg kun lige det, jeg skal bruge, og ikke så meget mere. Sådan kan jeg bedst lide det, siger Karsten Petersen, der gerne bruger lidt tid på at tjekke, om nogle af de andre har købt noget spændende udstyr siden sidst. Til syvende og sidst er det dog ikke så meget udstyret, det hele handler om. 

– Det sociale er det vigtige for mig. Jeg kan godt lide at være sammen med andre, og har været med på alle turene indtil nu, siger Karsten Petersen. 

Og ambitionen om at hygge sig lykkedes tilsyneladende til fulde. Da træffet var slut, og den sidste pløk trukket op, dumpede der en mail ind til DCU-redaktionen, hvor Poul Harkjær gjorde status. 

– Vi har haft en fed weekend med nye og gamle venner, konkluderede teltentusiasten i mailen. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her