Foto: Lasse Løndahl

Må man overnatte på en P-plads?

Stefan Rosendal er mangeårig teknisk rådgiver i DCU, og han besvarer store og små campingspørgsmål fra DCUs medlemmer. Her svarer han på, om man må overnatte i campingvogn på en offentlig parkeringsplads.

- Jeg har hørt, at det er lovligt at overnatte med sin campingvogn på en offentlig parkeringsplads, såfremt der kun er tale om en enkelt nat, og at man i øvrigt respekterer lov og orden. Er det korrekt?

- Det er tilladt at hvile/sove på raste- og parkeringspladser, når det er påkrævet af trafiksikkerhedsmæssige årsager. Det er nemlig sådan, at rastepladsernes formål er at sikre, at trafikanterne kan få et hvil før fortsat kørsel, når det er påkrævet af trafiksikkerhedsmæssige årsager. Dog bør opholdet/overnatningen ikke få karakter af egentlig campering.

Man skal ligeledes være opmærksom på de lokale forhold, f.eks. tidsbegrænsning på raste-/parkeringspladsen. Der findes ikke i færdselsloven generelle regler om forbud mod overnatning i et parkeret køretøj, men kommunalt kan der være regulering i den lokal bekendtgørelse. Vejloven og privatvejsloven forbyder ikke, at vejarealer anvendes til parkering af registrerede køretøjer, selvom parkeringen har nogen varighed, og bestemmelserne forbyder heller ikke, at et parkeret køretøj benyttes til en længere hvilepause.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her