autocamper, nye soveregler, 2018

Lovforslag: Ingen sænkning af registreringsafgiften for autocampere

Danske autocampister føler sig nok engang forbigået i et helt nyt lovforslag om nedsættelse af registreringsafgiften for personbiler.

Der varsles nok engang nedsættelse af registreringsafgiften for personbiler, men ikke alle er lige begejstrede for lovforslaget, som netop er sendt i høring. Danske autocampere føler sig for anden gang i træk forbigået af politikerne.

Da personbilernes registreringsafgift sidste år blev sænket, indgik autocamperne ikke i sænkelsen, selvom de er registreret som personbiler.

Nu gentager historien sig, og det vækker kritik fra brancheorganisationen Camping Branchen:

– Personbilerne har fået 30 procent reduktion i registreringsafgiften, men autocamperne er ikke blevet begunstiget på samme vis, siger Torben Jensen, der som medlem af bestyrelsen i brancheorganisationen Camping Branchen varetager danske autocamperes interesse. 

Går glip af turismeindtægter

Han henviser til, at registreringsafgiften for autocampere ikke har ændret sig siden 1989, hvor den blev sat til 60 procent af hele værdien, fordi autocamperen både er bil og bolig. Med de nylige nedsættelser af registreringsafgiften for personbiler, finder Torben Jensen det kun rimeligt, at autocamperne opnår en tilsvarende reduktion, svarende til 10 procent.

– Jeg er ikke i tvivl om, at en sænkning af registreringsafgiften på 10 procent vil betyde en forøgelse af omsætningen på autocampere i Danmark. Lige nu er der masser af folk, som tager til Tyskland eller Sverige for at leje en autocamper, fordi registreringsafgiften her er betydeligt lavere end i Danmark, siger Torben Jensen og fortsætter:

– Det har desværre som konsekvens, at forhandlerne går glip af vigtig indtjening, ligesom vi også går glip af gode turismeindtægter, siger Torben Jensen og peger på, at flere undersøgelser har vist, at salget af autocampere er med til at fremme turismeindtægter i udkantsområderne.

Det årlige salgstal for nye autocampere i Danmark er på cirka 250.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her